Okul Gezisi Düzenlendi

 

 

           Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı vizyon belgesi çerçevesinde okulumuz tarih öğretmeni Abdurrahman Karaağaç ve meslek dersleri öğretmeni Halit Bildirici tarafından öğrencilerimize bir gezi düzenlenmiştir. Bu bağlamda dini ve tarihi yerlerin ziyaret edilerek bilgi kültürel gelişimin sağlanması için Koyunoğlu Müzesi, Arkeoloji Müzesi, Sahib-i Ata Müzesi ve Sahib-i Ata Camisi ziyaret edilmiştir.

 

Gerçekleştirilen  gezi ile öğrencilerimiz Koyunoğlu müzesinde ilimizin kültürel dünü ve bugününü kıyaslama imkânı bularak kültürünü tanıma fırsatı yakalamışlardır. Yine aynı müzede akademik ve dini alanda bilgi edinebilecekleri çok kıymetli  el yazması kitaplar ve nadir bulunan  temel dini kaynakları  ve onların nasıl muhafaza edildiğini öğrenmişlerdir. Burada bulunan  kütüphane ve okuma salonu müze müdürü tarafından tanıtılmış ve kütüphaneye  boş zamanlarda gelmeyi değil kütüphane ve okuma salonunu kullanmak için zaman oluşturulması gerektiği bilinci verilmiştir.

 

            Müze içerisinde kazılarda bulunan tarihi eserler, Konyamızın güzide yerlerine ait tarihi fotoğraflar  ve elyazmaları  ilk çağlardan günümüze hızlı bir seyir imkanı vermiştir.

 

            Öğrencilerimiz Koyunoğlu Müzesinin avlusunda bulunan tarihi Konya Evini gezerek eskiden kullanılan ev eşyaları  ve tarım aletlerini görmüşlerdir.

 

            Sahib-i Ata Müzesinde Peygamberimizin sakal-ı şerifi, el yazma eserler bölümü ve Sahib-i Ata Camisi ziyaret edilerek manevi hazzın oluşması sağlanmıştır.

 

            Arkeoloji Müzesinde Çatalhöyük kazılarında çıkarılan tarihi eserler ve Roma dönemine ait lahitlerle öğrencilerimiz diğer dinler hakkında bilgilenmişlerdir.

 

            Öğrencilerimiz ziyaretin kendileri için çok faydalı olduğunu ve bu tür gezilerin her zaman gerçekleşmesinin bilgi ve motivasyonu artıcı olduğunu ifade etmişlerdir.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Konya Meram İbrahim Ethem Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Kaynak:https://ibrahimethemihl.meb.k12.tr/icerikler/okul-gezisi-duzenlendi_12176135.html
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)