Okul Gezimiz

Cephanelik Mesire Alanı Gezimiz

 

Eskiden askeri bir yer iken, askeri kışlanın buradan kalkmasıyla belediye geçmiş ve bu sayede şehir içinde,   İzmit Kent Merkezinde, kentin kargaşasından uzak, sessiz, sakin içinde küçük dereciklerin aktığı, ağaçları ve yeşillikleriyle güzel bir yer.

Bu alanda ayrıca şehir hastanesi, rehabilitasyon merkezi ve kdın sığınma evi, spor kompleksi, deprem müzesi ve ploroteryum, cafe ve restorant gibi sosyal mekanlar da yer almaktadır. Bu yapıların alt kısmında yer alan mesire alanı, içinde dere akan yeşillikler içinde rahatça dinlenip yürüyüş ve piknik yapabileceğiniz, çocuk parkları ve oyun alanlarının da olduğu çok güzel bir mekan.

Okulumuz öğretmeni Elif Ulusoy GÜLER'in Kafile başkanı olduğu, öğrenci ve öğretmenlerimiz ile piknik ve yürüyüş düzenledik. Öğrencilerin oyun alanlarında gönüllerince eğlenmesi amacıyla yapılan gezi, Doğayı tanıma, ondan ilham almalarını, sağlığa yararlı açık hava aktiviteleri ve dinlendirici sağlıklı bir atmosfer oluşturmayı, oyun oynarken, çalışırken ve başkalarıyla plan yaparken iş birliğinin önemini, aynı zamanda doğa sevgisi ve çevre bilinci oluşturmak çevreyi temiz bırakabilme alışkanlığı oluşturma amacıyla gerçekleştirdik.

Öğrenciler park içinde oyun alanlarını kullanmak ve eğlenmenin yanda küçük bir beslenme piknik ve biraz da spor yapma şansı yakaladılar.

 

İlknur SANCAK

Sınıf Öğretmeni

 

Elif Ulusoy GÜLER

Sınıf Öğretmeni

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kocaeli İzmit İbrahim Süreyya Yiğit İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)