Okul Dışarıda Günü 4 Kasım

ŞAŞIRMAYA HAZIR OLUN!

Açık havada öğrenilen dersler, ister matematik ister bilim ister dil olsun, genellikle ömür boyu bizimle kalan bilgiler oluyor. Açık havada olmak çocukların odaklanmasına, yaratıcılıklarının ve hayal güçlerinin artmasına ve derslerin çok daha eğlenceli geçmesine yardımcı oluyor.

Bugün oyun oynama özgürlüğü olan çocuklar  (arkadaş edinen, anda kaybolan, eğlenen) yarınlara çok daha hazırlıklı oluyor. Oyun oynamak çocukların dostluklar kurmalarına, kendi sınırlarını test etmelerine ve kendi sorunlarını çözmelerine yardımcı olur. Oyun, çocuğun gelişiminin ve çocukluğundan zevk almasının merkezidir.

https://okuldisaridagunu.org/

OKUL DIŞARIDA GÜNÜ NEDİR?

Okul Dışarıda Günü hem evlerde hem de okullarda, açık havada oynamayı ve öğrenmeyi kutlamak ve ilham vermek için yapılan küresel bir harekettir. Her yıl iki farklı tarihte düzenlenen Okul Dışarıda Günü'nde öğretmenler sınıfları için açık havada geçirilecek özel bir gün organize ederler.

Koronavirüs krizi sebebiyle 2020 yılında kampanya her zamankinden daha farklı bir hale geldi (Okul Dışarıda Günü ve Koronavirüs bildirisini okumak için tıklayınız).

Bir sonraki Okul Dışarıda Günü 20 Mayıs 2021'de, teması ise "Dünya için İyilik"!

Çocuklar açık havada her zamankinden daha az zaman geçiriyorlar ve bu onların sağlıklarını, refahlarını ve doğal dünyayla kurulan bağlarını ve doğaya olan sevgilerini olumsuz etkiliyor. Hem Okul Dışarıda Günü'nde hem de geri kalan günlerde açık havada geçirilen zaman çocukları daha mutlu ve daha sağlıklı kılmasının yanında yaşamları boyu yanlarında kalacak alışkanlıkların kazanılmasına da yardımcı olur. Doğal dünyayı sevecekler ve onu korumak için harekete geçecekler.

Dünya için İyilik Hareketi ile iklim krizi mücadelemizi ailece veya sınıf olarak kolektif bir şekilde şekillendirecek; doğal kaynaklarımızı nasıl koruyacağımızı ve nasıl daha sürdürülebilir bir şekilde yaşayabileceğimizi birlikte öğrenecek; gündelik yaşamlarımızda yaptığımız tercihleri ve alışkanlıklarımızı yeniden gözden geçireceğiz.

Dünya için İyilik Hareketi için odağımızda plastik atıklar olacak. Ebeveynlere evlerde, öğretmenlere ise derslerinde kullanabilecekleri "Dünya için İyilik Seti" eğitim içerikleriyle ilham vereceğiz. Yetişkinler ve çocuklar arasında bir paylaşım ortamı sağlarken birbirimizden de neler öğrenebileceğimizi keşfedeceğiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Samsun Havza Erikbelen İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)