Okul Dergimiz "arasta" Yayında

Ve ilk adımı atıyoruz. Dergi fikri aklımıza geldiği andan itibaren heyecanımız hiç dinmedi. Okulumuzun ilk dergisini çıkartmamızın ağır yükü hep sırtımızda oldu. Bütün acemi ruhumuzla uzun bir çalışma sonucu dergimizi çıkartmamızın mutluluğunu sizinle paylaşıyoruz.  Sözü fazla uzatmadan dergimizin çıkış amacına değinelim.  Okulumuzda bulunan beş yüz ayrı öğrencinin beş yüz ayrı dünyasını dergimize yansıtmaya çalışırken sadece bir okul dergisi olmanın da ötesine geçip dergimizi “Ağırlık olarak kültür-sanat ve edebiyat dergisi “ sloganıyla hazırlamaya gayret ettik. Biliyoruz ki Anadolu’muzda keşfedilmeyi bekleyen nice cevherler var. Almus’umuzda nice şairler, aşıklar ve yazarlar yetiştirmiş, bu ülkeye sayısız nadide sanat eserler sunmuştur. Bu dergiyi hazırlarken  geçmişteki  değerlerimiz tekrar hatırlayarak onların sanat ışıklarını genç nesillere yansımaya çalıştık. Böylece çocukların içinde bulunan güzellikleri bir sanat eseri olarak ortaya koymalarına vesile olduk.  Sadece bir okul dergisi olmanın da ötesine geçerek Almus halkını yansıtmaya çalıştık.

  Gelelim ismimize. kültümüzde ve mimarimizde önemli pek çok unsur bulunmaktadır.  Arasta da bu unsurlardan bir tanesidir. Kelime manasıyla aynı ürünleri bir arada bulunduran dükkanların bulunduğu üstü açık pazarlara verilen arasta ismini dergimize koyarak, dergiye katkıda bulunan her yazarımıza da bir dükkan vermiş olduk.  Bu dükkanlarda yazarlarımız okuyanlara kendi dünyalarına yolculuk etme imkanı verdiler. Bu yolculukta keyif almanız dileğiyle.

 

  Bu dergide katkıda bulanan başta  Sayın Kaymakamımız Hamza İNAM’a, değerli okul müdürümüz Oğuzhan ÖZTÜRK’e , tüm öğretmen arkadaşlarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.  

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Tokat Almus Almus Çok Programlı Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)