Okul Aile Birliği Toplantısı Yapıldı

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılının ilk Okul Aile Birliği toplantısı, geniş katılımla okulumuzun toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya  Okul Müdürümüz  Sinan YÜKSEL, Müdür Yardımcıları Aydın SALİM ve Özlem GÜL, kurum öğretmenlerimiz ile  öğrenci velileri katıldı. Okul Müdürümüz  Sayın Sinan YÜKSEL, açılış konuşmasında öğrenci velilerimize seslendi. Yüksel; "Bugün burada 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı Okulumuz Aile Birliği yıllık genel kurulunu yapmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Bu vesile ile hepinize  " Hoş geldiniz." diyor, saygılarımı arz ediyorum. Saygı değer velilerimiz! Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın her şeyden önce vatanını, bayrağını, milletini seven, çalışkan, üretken, müteşebbis olan, yenilikleri fırsata dönüştürebilen, yapıcı eleştirilere açık, öz güveni bulunan, bilgi ile aklı buluşturma sanatını gösteren, sorumluluk bilinci ile hareket eden, bunlardan da öte herkesin güvenini kazanabilecek ahlaki donanıma sahip  bir kimse olmaları için elimizden gelen gayret ve fedakarlığı  göstermekteyiz, siz değerli velilerimizin de bu noktada gayretlerini önemle bekleriz.

2019– 2020 ÖĞRETİM YILI HEDEFLERİMİZ

1-Tercih edilen bir okul olmak.

2-Eğitim-öğretim noktasındaki yeterliliğimizi sizin de katkılarınızla sürdürmek.

3-Bu öğretim yılında da öğrencilerimizin hem davranış hem de eğitim alanındaki başarılarının artmasını sağlamak.

4- Bir önceki yıllarda elde edilen kültürel ve sportif etkinliklerdeki başarılarımızı arttırmak.

5- Temiz, sağlıklı, problemsiz bir şekilde eğitim-öğretim yılını tamamlamak.

Hedeflerimize ulaşabilmek için;

AVANTAJLARIMIZ:

1-Yöneticisiyle, öğretmeniyle yeterli ve yetkin bir okulumuz,

2-Kendi alanında uzaman, tecrübeli ve kendini geliştiren bir öğretmen kadrosu,

3-Eğitim ve öğretimin önemine inanan bir veli kitlesi,

4-Teknolojik donanıma sahip bir çok sınıflarımız,

5- Öğrenci potansiyeliyle; bir okulda olması gereken bir çok avantajlara sahibiz.

DEZAVANTAJLARIMIZ :

1-Ders araç-gereç yetersizliğinde kısmi ihtiyaç.

3-Bilgi teknolojilerinden yararlanmada yaşanan problemler.

4- Ailelerde yaşanan sosyolojik bazı olumsuzluklar.

5- Ders çalışmada yaşanan problemler. Okuma alışkanlığının yetersiz olması.

6-Değişimde yaşanan olayları kavrama, problem tespiti ve çözüm yollarında yaşanan sıkıntılar.

7-Öğrencilerin ders dışı takip ve denetim yetersizliği.

8-Taşımalı eğitimin kaçınılmaz oluşu gibi vs Avantajlarımızı da, dezavantajlarımızı da biliyoruz. Birlikte sorunlarımıza çözüm üretmek zorundayız. Şikayet etmek sorunları çözmez, çalışmak ve üretmek suretiyle birlik ve beraberlik içerisinde, yardımlaşarak, dayanışma göstererek sorunlarımızı çözmek zorundayız ve çözeceğiz. Her nimet mutlaka bir külfeti gerektirir. Öğrencilerimizin başarılı olmasını istiyoruz. İhtiyaçlarımızın karşılanmasının mutlaka bir bedeli var. İnancımız şudur ki; çocuklarımız her şeyin en güzeline layıktır. Bunun içinde sizi daima yanımızda görmeyi istiyoruz. Sayın veliler, bu duygu ve düşüncelerle toplantımıza katılımınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum .Sözlerime son verirken, eğitim ve öğretime hizmeti, kutsal bilen okul aile birliği yönetim kuruluna, siz saygı değer  veli ve öğretmen arkadaşlarıma, bu hizmette emeği geçen herkese teşekkür ediyor, başarılı olmamızı Cenab-ı Haktan temenni ediyor, 2019-2020 öğretim yılının, bizler ve ülkemiz için de hayırlı ve başarılı geçmesini Rabbi Rahimden diler, tekrar sevgi ve saygılarımı sunarım."dedi.

 

Okul Müdürümüz  Sinan YÜKSEL beyin konuşmasından sonra gündem maddeleri görüşüldü. Belirlenen gündem maddeleri üzerinde görüşmeler yapılarak çeşitli kararlar alındı. Okulun fiziki şartlarının iyileştirilmesi, eğitim imkânlarının arttırılması, fırsat eşitliği ve öğrenci-öğretmen-veli ilişkileri gibi konular üzerinde duruldu. Okul Aile Birliği Denetim Kurulu Raporu Okulumuz Öğretmenlerinden Murat ÖZTAŞ tarafından okunarak ibraz edildi. 1 saati aşan toplantı,okul öğretmenlerimizden ve toplantıyı yöneten Habip KÜLEKÇİ,Fatih Sultan ÖZKAN,Samed AKTAN'ın iyi dilek ve temennileri ile sona erdi.Toplantı sonunda velilerimiz öğretmenlerle görüşmelere geçti. Toplantıya katılan tüm velilerimize kurum adına teşekkür ederiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Bursa İznik İznik Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)