Oku - Yorum Yazı - Yorum Projesi "Kutadgu Bilig Van İl Paneli" Yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün Fen ve Sosyal Bilimler Liseleri arasında düzenlediği “Oku-yorum Yazı-yorum” projesi kapsamında hazırlanan Kutadgu Bilig Okumaları Van İl Paneli gerçekleştirildi.

Erciş Kaymakamlığı Ferhat Kurtoğlu Konferans salonunda gerçekleştirilen panelde ilimizdeki fen ve sosyal bilimler liselerinin Oku-yorum Yazı-yorum proje öğrencileri, Türk edebiyatının ve Türk tarihinin bin yıldır önemini koruyan şaheserlerinden olan Kutadgu Bilig'i çeşitli yönleriyle değerlendirerek izleyicilere  öğretici, eğitici, keyifli anlar yaşattılar.

Proje Koordinatörü okul Erciş Sosyal Bilimler Lisesi müdürü Mehmet Şakir DENİZ'in ve Erçiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık İŞLER'in  konuşması ile başlayan programda panel başkanlığını Erciş Sosyal Bilimler Lisesi 11. sınıf öğrencisi Meyrem DEMİR, değerlendirme konuşmasını ise Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinden Prof. Dr. Zeki TAŞTAN yaptı.

”Kutadgu Bilig'de Yolculuk” konusu Erciş Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Leyla ÇELEBİ,

” Kutadgu Bilig ve Devlet Kitabında Yönetime Bakışlar” konusu Tuşba TOBB Fen Lisesi öğrencisi Zehra OFLAS, 

“Kutadgu Bilig'de Kut İnancı ” konusu Erciş Fen Lisesi öğrencisi Buğra Kağan ORUL,

“Kutadgu Bilig'de Görgü Kuralları” konusu Muradiye Alpaslan Fen Lisesi öğrencisi Beyza Nur ALTAŞ,

"Kutadgu Bilig'de Zaman" konusu ise Erciş Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Berfin SONGÜL tarafından ele alındı.

 İdeal insan ve ideal devleti anlatan, iki dünyada da mutlu olma formülünü sunan bu ölümsüz eseri daha iyi kavramamızı sağlayan bu proje için Ortaöğretim Genel Müdürlüğümüze ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür eder, panelimize değerli katkılarından dolayı Prof. Dr. Zeki TAŞTAN'a, projemize desteklerinden ve değerlendirme konuşmalarından dolayı İlçe Kaymakamımız Sayın Murat KARALOĞLU'na, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sadık İŞLER'e, bizleri yalnız bırakmayan şube müdürlerimize, Okul Müdürümüz Mehmer Şakir DENİZ ve okul idaremize,  proje danışmanı öğretmenimiz Şura GÖKÇE DURU'ya, projede yer alan bütün öğrencilerimize, panele katılan idareci ,öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Van Erciş Erciş Sosyal Bilimler Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)