Oku!

 

Bugün ilimiz bir başka güzeldi. Bugün ilimiz farklıydı. Bugün ilimizin bir başka havası vardı. Çünkü bugün ilimiz yedisiyle yetmişiyle,  öğretmeniyle öğrencisiyle topyekun kitap okuyordu. Kendimizi kitapların büyülü dünyasına bıraktık. Kahramanlarla birlikte yolculuk yaptık. Onlarla gülüp onlarla hüzünlenip onların verdiği bazı kararlara itiraz edip bazı kararlarını memnuniyetle karşıladık. Karşılaştıkları zorlukları birlikte aştık ve başarılı olunca da sanki biz başarmışız gibi kahramanın kendisi olduk. Kimimiz Küçük Prens olup kendi gezegenimize hükmettik. Kimimiz Zeze olup hayatın bütün acılarını iliklerimize kadar hissettik. Kimimiz ise İnce Memed olup Çukurova'ya indik, zulümlere başkaldırdık. Bugün hepimiz başka bir karakter olup başka dünyalarda kararlar verdik.

 Gerçek yaşamımızda verdiğimiz kararları gözden geçirmemizi gerektirecek sonuçlar için kitap okumanın önemini bir kez daha anladık. Kelime dağarcığımızı geliştirmek, hafızamızı güçlendirmek, yaşamı sevmek, kendimizi daha iyi ifade etmek, karar verme yetimizi geliştirmek ve daha birçok faydası olduğunu bildiğimiz için okuduk.

Bir insanı daha fazla ne mutlu edebilir? Bir insanı daha fazla ne geliştirebilir?


//Bu güzel günde etkinliği düzenleyenler başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Gün ile ilgili site yazımızı hazırlayan okulumuz Türkçe öğretmeni İshak EROL'a da teşekkür ederiz.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Siirt Kurtalan Ertuğrul Gazi Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)