Oh Be! Tatil Geldi

Sevgili öğrenciler eğer benim okulda ilk dönemim çok iyi geçmedi, pek çalışamadım ve eksiklerim fazla diyorsan bu yarıyıl tatili senin için de çok büyük bir fırsat. Ama öncelikli olarak buna karar vermen ve inanman gerekir. Şimdi yapacağın tek şey, geçmişi bırakıp önüne bakmak ve hedefine doğru ilerlemek olmalı. Tatilde ilk dönemin yorgunluğunu atmak, bedeni dinlendirmek ve zihni bir nebze olsun rahatlatmak da çalışmak kadar önem taşıyor. Bu nedenle tatil programına, arkadaşlarla bir araya gelinip ortak aktiviteler yapılması, yakınların ziyaret edilmesi, hobilere daha çok zaman ayrılması gibi zevk alınacak bir takım aktiviteleri de eklemek; ancak tüm bunları yaparken ölçülü davranmak gerekiyor. 

 

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, illere gönderdiği genelgede,’’ Nitelikli bir eğitimin toplumun her bireyine en üst seviyede ulaştırılması amacıyla öğrencileri sadece akademik bilgilerle donanmış bireyler olarak değil, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif yönleri gelişmiş bireyler olarak da yetiştirmenin bakanlığın öncelikli hedeflerinden olduğunu ‘’ifade etti. Bu çerçevede tatili verimli geçirmenin püf noktaları aşağıda sırlanmıştır.

Tatili verimli geçirmenin yolları

Mutlaka bir tatil programı hazırlayın. 

Ailenizle birlikte tatil yapın.

Günün, haftanın ve yarıyıl tatilinin sonunda ulaşmayı düşündüğünüz yeni hedefler belirleyin.

Bolca kitap okuyun.

Dinlenmeye ve gezmeye vakit ayırın.

Sosyal faaliyetlere (tiyatro, sinema, spor vb) zaman ayırın.

 RAM’dan Anne Babalara Tatil Tavsiyeleri

Çocuklarınızın düşük not alma nedenlerini birlikte tartışıp çözüm üretin, karar alma süreçlerinize çocuğunuzu da dahil ederek sorumluluk bilincinin gelişmesine katkı sağlayın.

Okul zamanında kalkış saati, çalışma saati gibi belli rutinlere alışmış çocuklarınızın tatil döneminde vakitlerini eğlendirici ve eğitici geçirmelerine yardımcı olun.

Ara dönem, ebeveynlerin çocuklarıyla birlikte vakit geçirmeleri için çok iyi bir fırsattır. Bu zaman diliminde mümkün olduğu kadar çok birlikte zaman geçirin. Tatili birbirinizi daha iyi tanımak, anlamak ve birbirinizin arkadaşlığından zevk almak için değerlendirin.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Büyükçekmece Büyükçekmece Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)