Öğretmenlerle Tecrübe Paylaşımı. . .

1- ) Okulumuz da Şubat ayında Türkçe öğretmenleri tarafından tüm sınıf ve şubelerde  "Sınıfımla Okuyorum" çalışması başlatıldı. Bu çalışmanın uygulanması ve kazanımları ile ilgili olarak Türkçe öğretmenlerimiz bilgi paylaşımında bulundular.

2-) Değişen dünya şartlarında öğrencilerin bugün ve gelecekte bilim ve teknolojiyi kavramalarıyla,  icat/buluş süreçlerinin farkında olmaları büyük önem taşımaktadır. Bu doğrultuda öğrencilerin kendi potansiyellerini ortaya çıkarmaları için bilim ve teknoloji alanındaki gelişmeleri takip etmekle kalmayıp,  yaratıcılık, ekip çalışması ve sorumluluk alma gibi beceriler konusunda desteklenmeleri gerekmektedir. Bilim ve teknoloji alanındaki farkındalığı artıran uygulamalar, proje, uygulama  çalışmaları vb desteklenmesi amacı ile okulumuzda  Robotik kodlama  sınıfı açıldı. Okulumuz öğretmenleri ve halk eğitim tarafından öğrencilere yönelik robotik kodlama  kursları düzenlenmektedir. Robotik kodlama kursuna katılan öğrencilerde yaşanan gelişmeler, kursların okulumuza  ve öğrencilere katkıları konusunda  kurs  öğretmenleri bilgi paylaşımda bulundular.

3-) Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri tarafından her derste bir hadis  yazılarak öğrencilerin bu hadisi ezberlemesi ve hayatına uygulaması şeklinde bir proje  (40 hadis ezberleme ve bu hadislere uygun yaşama projesi) yürütülmektedir. Projeyi uygulayan Öğretmenlerimizden Salih KAYA  proje ile ilgili çalışmalarını diğer öğretmenlerimizle paylaştı.

4-)  Okulumuz  Rehber öğretmenleri Çiçek GÖKTAŞ ve  Batuhan ÇAKIRBİLGİÇ  tarafından öğrencilerde çevre bilinci oluşturmak  amacı ile  "Çevremi yeşillendiriyorum, renklendiriyorum, dönüştürüyorum"isimli bir proje yürütülmektedir.  Öğretmenlerimiz bu çalışmaları hakkında bilgilendirme toplantısı yaptılar.

5-) Okulumuz Teknoloji  Tasarım dersi öğretmeni Canan ARACI; Erasmus projesi kapsamında okulumuzda  uygulanan atık ürünlerin değerlendirmesi ile ilgili geri dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Ayrıca bu projenin Çevre ve öğrenciler ile ilgili kazanımları değerlendirildi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Konya Karatay Akabe İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)