Öğretmenlerimize Yönelik Çocuk ve Genç Psikolojisi Sunumu Yapıldı.

 Çocuk ve genç psikolojisi, ergenlik dönemi ve sorunları, ergenlerle etkili iletişim konulu sunum  okul Rehber öğretmenimiz Abdulaziz Demir ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi hocamız Kübra Özyürek tarafından öğretmenler odasında okulumuz öğretmenlerine yapıldı.  Bu sunum kapsamında Gelişim dönemleri: Bebeklik dönemi 0-2 yaş, ilk çocukluk (oyun) dönemi 3-6 yaş, ikinci çocukluk (ilkokul) 7-11 yaş ve ergenlik dönemi 12-18 yaş olarak açıklanmıştır. Her döneme ait özellikler ve kazanılması gereken gelişim görevleri hakkında bilgilendirme yapılmıştır.

Ergenlik döneminin özellikleri, ergenlik döneminde yaşanabilecek sorunlar ve bu sorunlara karşı çözüm yolları hakkında öğretmenlerimiz bilgilendirilmiştir. Ergenlik döneminin zorlu bir dönem olduğu bu zorluklar ile mücadele etmenin en iyi yolunun ergeni anlamaktan geçtiği belirtilerek ergenin anlaşılması halinde bu dönemin kayıpsız bir şekilde atlatılacağı açıklanmıştır.

     Ergenlik döneminde yaşanan sorunların en az kayıpla atlatılması için çocuk ve gençlerimizi anlamamız, gençlerin psikolojisini bilmemizin faydalı olacağı belirtilmiştir. Bu dönemdeki sorunlar ile başa çıkmanın en önemli yolu ergenlerle etkili iletişim kurmak olduğu belirtilerek ergenlik döneminde etkili iletişimin öneminden söz edilmiştir

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Mardin Kızıltepe Eşme İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)