Öğretmenlerimiz İtalya'da

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus+ Programı Okul Eğitimi Akreditasyonu 1. Uygulama Dönemi(2021) Yurt Dışı Hareketliliklerinin ilki İtalya'nın Terracina şehrinde 6 Okul Öncesi, 6 İlkokul Öğretmenimizin katılımı ile gerçekleştirildi.

Okulumuzda görev yapmakta olan Tülay SOYDAN ve Pelin GÜLŞAN Yurt Dışı Hareketliliğinde yer aldı. İtalyan meslektaşları tarafından büyük bir ilgi ve özenle karşılanan öğretmenlerimiz, Anaokullarında ağırlıkla uygulanan Montessori, Waldorf, Reggio Emilio felsefelerinin Avrupa'daki iyi uygulama örneklerini gözlemleme imkanı elde ettiler. Okul öncesi öğretmen ve öğrencilerinin İstiklal Marşı'mızı ve İtalyan Ulusal Marşını çalarak hazırladıkları anlamlı sürpriz, hareketliliğe katılan tüm öğretmenlerimize duygusal anlar yaşattı. Okul Öncesi öğretmenlerinin bizleri sınıflarında Türkçe 'GUNAYDIN' yazıları ile karşılamaları ve öğrencilerin sanat etkinlikleri ile Türk, İtalyan bayrakları hazırlamış olmaları iki grup arasında sıcak bir iletişim ortamı oluşturdu. Katılımcı öğretmenlerimiz de Türkiye'deki uygulamalarından örnekleri İtalyan meslektaşları ile paylaştılar. Kültürel etkileşimin de gerçekleştiği faaliyetlerde geleneksel yemekler ve  müzikler tanıtıldı. Okulumuzun öğretmenlerinden Tülay Soydan ebru sanatı ile hazırladığı Türkiye ve İtalya harita ve bayrakların yer aldığı sanat çalışmasını Okul Müdürü bayan Barbara' ya , ülkemiz adına hediye etti. 

Korsorsiyum üyesi ilkokullarımızda görev yapan ve hareketliliğe katılan öğretmenlerimiz ise kapsayıcı eğitim ve okul uygulamaları ile ilgili gözlem yaptılar.

Gerçekleştirilen iş başı gözlem faaliyeti ile Erasmus+ Programı öncelikli konuları arasında yer alan Çevre Koruma ve İklim Değişikliği, Sürdürülebilir Kalkınma, STEM, Eko Okul Politikası, Dijital Dönüşüm, Yabancı Dil Becerilerini Geliştirme konularında iş birlikleri geliştirildi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sakarya Serdivan Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)