Öğretmenlerimiz Avrupa Yolunda. . .

Okulumuzun Mart ayında Ulusal Ajans’a yapmış olduğu Erasmus+ Ana Eylem 1 Okul Eğitim Personelinin Öğrenme Hareketliliği Proje başvurusu kabul edildi.

Okulumuzun Mart ayında Ulusal Ajans’a yapmış olduğu Erasmus+ Ana Eylem 1 Okul Eğitim Personelinin Öğrenme Hareketliliği Proje başvurusu kabul edildi.

İtalya ve Litvanya’dan liselerin ortak olduğu “Okulda Etkili İletişim ve Çatışma Çözümü” isimli projede, bu öğretim yılı boyunca toplam 20 öğretmen ortak okullarımızda 1 hafta boyunca İşbaşı İzleme faaliyeti yapacaklardır. Bu okulların ve ülkelerin seçilme sebebi ise  “Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı” olan PISA araştırma projesi çalışmalarına göre bu ülkelerin eğitim seviyelerinin olarak ülkemizden daha iyi olmasıdır. Bu seviye farkının da İletişim ve Çatışma çözümleri becerilerinin etkin rol oynadığı düşünülmektedir.

İşbaşı İzleme faaliyetine hazırlık amacıyla okulumuz öğretmenleri iletişim konularında Türkiye Öğretmen Vakfı tarafından 3 gün süreyle verilecek eğitimlere katılacaklardır. Bu eğitimler 18-19 ve 25 Ekim 2014 tarihlerinde yapılacaktır.

İşbaşı İzleme faaliyetleri esnasında ev sahibi okulların eğitime katkıda bulunan faaliyetleri yerinde görme ve bilgi alma fırsatı elde edeceklerdir. Ayrıca, çeşitli gözlem raporları ve düşünceler de rapor olarak faaliyete katılan öğretmenler tarafından yazılacaktır. Böylelikle yapılan İşbaşı İzleme faaliyetinin değerlendirmesinin diğer paydaşlar ile paylaşılması mümkün olacaktır. 

Proje Koordinatörü İngilizce Öğretmeni Yusuf BOZKURT eğitimde iletişim ve çatışma çözümü becerilerinin önemli olduğunu, etkili iletişimin eğitimin her alanını olumlu etkileyeceğini belirtti ve bu proje ile Fatma Emin Kutvar Anadolu Lisesinin eğitimimize daha da iyi bir katkı yapabileceğini ifade etti.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Balıkesir Karesi Fatma - Emin Kutvar Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)