Öğretmenler ve Eğitim Yöneticileri Alanı

ULUSAL VE ULUSLARARASI HİBE PROGRAMLARI

       Okulumuzda uygulanacak olan projelerde karşılaşılan finansal sorunları çözmek, bu projelerden yerel, ulusal ve uluslararası fonlardan yararlanabilmek için de okulumuz bazı projeler yapmaktadır. Bu projelere destek veren kurumlar arasında TÜBİTAK en önde gelen kurumlardandır. TÜBİTAK, 4006- Bilim Fuarlarını Destekleme Programı, 4007- Bilim Şenliklerini Destekleme Programı, 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasıyla ortaokul öğrencilerine destek verir. Bu programların içeriğinden bahsedelim.

TÜBİTAK 4006;  5 - 12. Sınıf  öğretim programları çerçevesinde öğrencilerin bilimsel çalışmalar gerçekleştirme konusunda teşvik edilerek bilimsel yaklaşım becerilerine katkı sağlanması, farklı bilişsel, duyuşsal ve psikomotor seviyesindeki her öğrenciye proje hazırlama fırsatının sunulması, araştırma tekniklerinin, raporlamanın ve sunum becerilerinin tabana yayılarak öğrencilere kazandırılması, öğrenciler üzerindeki yarışma baskısının ortadan kaldırılarak işbirliği içerisinde proje hazırlama konusunda yeni ortam ve olanakların sağlanması, gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözüm bulunmasında bilimsel çalışmaların ve bulguların yaparak ve yaşayarak öğrencilere kazandırılması ve bilimsel yaklaşım becerilerinin yaygınlaştırılması faaliyetlerini kapsar.

TÜBİTAK 4007; Çağrı ile bilim kültürü ve iletişimin toplumda yaygınlaştırılması, katılımcılara bilimsel bilginin ulaştırılması ve bilim – teknoloji arasındaki etkileşimin etkinlikler yoluyla aktarılması amaçlanmaktadır. İlgili çağrı alanlarında katılımcılarda farkındalık oluşturan, katılımcılara bilimsel bilgiye ve bilim insanına yönelik olumlu bakış açısı kazandıran ve bilimsel düşünme becerileri sağlayan etkileşimli uygulamaklar içeren faaliyetler, çağrı kapsamını oluşturur. Programın hedef kitlesi, farklı yaş ve eğitim düzeyindeki ( okul öncesi dönemi çocukları, ilkokul, ortaokul, lise ve dengi okul, ön lisans, lisans ve lisansüstü ) öğrenciler, öğretmenler, bilim merkezleri çalışanları ile diğer katılımcılardır.

TÜBİTAK 2204-B;  Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nın amacı, ortaokul öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamaktır.

Sonuç olarak okulumuz 4006 ve 2204 programlarına katılım göstermiş ve bu programların sağladığı hibeden yararlanmayı amaçlamıştır.

HİSAR PROJESİ ETKİNLİKLERİ

Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce başlatılan HİSAR Projesi kapsamında İmam Hatip Okullarındaki öğretmenlere yönelik olarak verilen eğitimlerin 3.sü 13-17 Aralık tarihleri arasında tamamlandı. Mehmet Zahid Kevseri İmam Hatip Ortaokulu'nda, Atabey Onur ATA tarafından verilen 5 günlük eğitimlerde öğretmenler inovasyon, Proje yazma, 3 boyutlu çizim ve yazıcı kullanımı, blok tabanlı kodlama, mbot, mblok konularında farkındalık eğitimi alarak mesleki gelişimlerine katkı sağlamıştır.   Bu eğitimlerle öğretmenlerimizin inovasyon, robotik, kodlama ve 3 boyutlu yazıcı konularında kendilerini geliştirerek öğrencilerine daha verimli proje danışmanlığı yapmaları ve okullarımızdaki proje yarışmalarına katılım oranının arttırılması amaçlanmaktadır.

MEHMET ZAHİD KEVSERİ İMAM HATİP ORTAOKULUNDAKİ

YENİLİKÇİ ÇALIŞMALAR

 

 

 

"Arkadaşım Kitap" okuma projesi kapsamında bir aylık süreç içerisinde en çok kitap okuyan öğrenciler belirlenip dereceye girenler ödüllendirilecektir. Bu doğrultuda öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı tatlı bir rekabet içerisinde verilmeye çalışılmaktadır.

 

 

"Sıfır Atık Kütüphanesi" adı verilen proje kapsamında öğrencilerimiz evlerinde veya çevrelerinde bulunan geri dönüştürülebilir atıkları okula getireceklerdir. Bu atıklardan uygun olanlar kullanılarak okulda belirlenmiş bir yere bir kütüphane yapılacaktır. Öğrencilerimiz böylelikle geri dönüşümün etkisini somut olarak gözlemleyebileceklerdir.

 

"Okulum Temiz" projesi kapsamında öğrencilerimizin sınıflarını ve okulu temiz tutmaları amaçlanmıştır. Bu doğrultuda haftanın ilk dört günü sınıflar nöbetçi öğretmenlerce belirli aralıklarla kontrol edilip puanlar verilmektedir. Yeterli özeni gösteren sınıflar ödüllendirilmektedir.

AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİ GÜVENLİ KARGO TAŞIMACILIĞI

Okulumuz 7. Sınıf öğrencilerinden 8 kişiden oluşan STEM GIRLS takımı bu sene TEKNOFEST KARADENİZ' e akıllı ulaşım sistemleri alanında "Güvenli Kargo Taşımacılığı" projeleri ile katılacaklardır.

Aşağıda verilen linkte proje videosu da yer almaktadır.

https://www.youtube.com/watch?v=bEVgHdYWU-g

ENGELSİZ YAŞAM TEKNOLOJİLERİ

Okulumuz 7. Sınıf öğrencilerinden 8 kişiden oluşan WONDERFUL STARS takımı bu sene TEKNOFEST KARADENİZ' e engelsiz yaşam teknolojileri alanında katılım sağlayacaklardır. Proje kapsamında görme engelli köpeklerin ve sahiplerinin hayatını kolaylaştıracak bir sistem tasarlayacaklardır. Görme engelli köpeklerin yemek ve su ihtiyaçlarını kendi başlarına karşılayabilecekleri otonom bir sistem geliştireceklerdir.

Aşağıda verilen linkten projenin detaylarına ulaşılabilir.

https://www.youtube.com/watch?v=6HXMpUtzLOM

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Düzce Merkez Mehmet Zahid Kevseri İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)