Öğretmenler Günü Kutlu Olsun.

Yeni kuşak, en büyük cumhuriyetçilik dersini bu günkü öğretmenler topluluğundan ve onların yetiştirecekleri öğretmenlerden alacaktır. 

Başöğretmen Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK

Türkiye’de 1981´den beri, her yıl 24 Kasım günü, Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor. 24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mekteplerinin Başöğretmenliğini kabul ettiği gündür. Bakanlar Kurulu, Atatürk’e "Millet Mektepleri Başöğretmenliği" unvanını 11 Kasım 1928’de yaptığı toplantıda vermiş ve bu unvan, 24 Kasım’da Millet Mektepleri Talimatnamesinin yayınlanması ile resmileşmiştir.

Atatürk´ün 100. doğum yıldönümü olan 1981´de, "Başöğretmen" olduğu günün ülke çapında Öğretmenler Günü olarak kutlanmasına karar verilmiştir.

Öğretmenler Günü ile ilgili kutlamalar, 26 Kasım 1992’de Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği çerçevesinde gerçekleşmektedir.

Kendi kültürel ve tarihi özelliklerine, okul tatil günlerine göre çeşitli ülkelerde farklı tarihler Öğretmenler Günü olarak belirlenmiştir.

Kars Valiliğinin düzenlemiş olduğu öğretmenler günü programında okulumuz öğrencileri il genelinde yapılan şiir yarışmasında eserleri ile 2. ve 3. dereceleri almışlardır.  11/D sınıfı öğrencisi Işılay IŞIK ikinci, 11/A sınıfı öğrencisi Emin ASLAN üçüncü olmuştur. Derece alan öğrenciler ödüllerini Kars İl Emniyet Müdürü ve Kars Garnizon Komutanından almışlardır. Okulumuz Müzik Öğretmenleri Ayşe ATAY ve Buğra Uğur YAZLIK Kars Valiliği tarafından oluşturulmuş Müzik Öğretmenleri Korosu’nda görev almışlardır.

 

Okulumuzda Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinden Sonnur TAŞDEMİRCİ ve Özlem ARANCI ile 12/C sınıfı öğrencileri tarafından hazırlanan Öğretmenler Günü programı gerçekleştirildi. Program,  şehit olan öğretmenlerimize saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemi üzerine konuşma yapıldı. Öğretmenler günü ile ilgili şiirler okundu. Başöğretmen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehit öğretmenlerimiz ile ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı. Programda görevli öğrenciler tarafından okulumuz öğretmenlerinin fotoğraf gösterimi izletildi ve okulumuz öğrencilerinden oluşan koro, öğretmenler günü ile ilgili şarkılar söylendi.  Bu güzel programın oluşumunda emeği geçen okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri Sonnur TAŞDEMİRCİ ve Özlem ARANCI ile 12/C sınıfı öğrencilerine teşekkür ederiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kars Merkez Cumhuriyet Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)