Öğretmenler Günü Kutlama Etkinlikleri
"Planınız bir yıl içinse pirinç ekin, on yıl içinse ağaç dikin, yüz yıl için ise insanları eğitin." (Huang Çe)
Eserleri ile dünyanın geleceğini şekillendiren bir ekibin öncüsü olmanın haklı gururunu hisseden Okul Müdürümüz Sayın Mehmet KAYA´nın görevlendirdiği komisyonumuz okulumuzda Öğretmenler Günü etkinliklerini düzenlediler.
"Planınız bir yıl içinse pirinç ekin, on yıl içinse ağaç dikin, yüz yıl için ise insanları eğitin." (Huang Çe)
Eserleri ile dünyanın geleceğini şekillendiren bir ekibin öncüsü olmanın haklı gururunu hisseden Okul Müdürümüz Sayın Mehmet KAYA´nın görevlendirdiği komisyonumuz okulumuzda Öğretmenler Günü etkinliklerini düzenlediler.
Öğretmenler Günü Kutlama Etkinlikleri
- Okul Panosu Hazırlanması (Fizik Öğretmenimiz Şadiye YILMAZ)
- Öğretmenler Günü Töreni (Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Canan AÇIKER, Coğrafya Öğretmenimiz Mehmet ŞAHİN ve Müzik Öğretmenimiz Serap TAMAY TEZCAN)
- Öğretmenler Günü Yemeği (Okul Kantinimizin Sponsorluğunda Okul Aile Birliği Başkanımız Selamet YETİŞTİREN)
Değerli Fizik Öğretmenimiz Şadiye YILMAZ, 24 Kasım 2014 pazartesi kutlanan öğretmenler günü için kıymetli öğrencileri ile beraber bir hafta önceden okul panolarını Öğretmen Teması ile hazırladı ve öğrencilerimizin beğenisine sundu. İlgiyle yazılar okundu ve farkındalık yaratan resimler görüldü.
İnce eleyip sık dokuyan değerli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Canan AÇIKER deneyimini yine konuşturdu ve komisyonundaki meslektaşları ile yine muazzam bir tören programı hazırladı.
Beklenen gün geldi ve tören komisyonu hazırlıkları kontrol edip okul yönetimimizi bilgilendirdi. Okul yönetimimizin uygun görüşü doğrultusunda 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebeti ile hazırlanan program öğleden sonra başladı.
Mikrofona sunucularımız Türkan ve Furkan geldiler. Şair İlhan GEÇER´in "Ellerin Vardır Öğretmenim" şiirini seslendirdiler. Tören programını arz ettiler ve sahneye Beden Eğitimi Öğretmenimiz Hüseyin GÜZEY´i ve Müzik Öğretmenimiz Serap TAMAY TEZCAN´ı davet ettiler.
Mikrofonu alan Değerli ve Deneyimli Beden Eğitimi Öğretmenimiz Hüseyin GÜZEY, tören alanını Başöğretmen Atatürk, şehit öğretmenler ve ebediyete intikal eden öğretmenlerimizin manevi huzurlarında bir dakikalık saygı duruşuna ve ardından İstiklal Marşımızı söylemeye davet etti. Gür sesi ile "Dikkat!" komutunu verdiğinde tören alanı sessizliğe büründü. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından Değerli Müzik Öğretmenimiz Serap TAMAY TEZCAN´ın yönetiminde tören alanı coşkuyla İstiklal Marşını söyledi.
Türkan ve Furkan Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK´ün sözlerini okuduktan sonra mikrofona Ceren´i davet ettiler. Şair Ali Osman ATAK´ın "Sevgili Öğretmenim" isimli eserini coşkulu bir şekilde seslendiren Ceren arkadaşlarının alkışları ile sahneden ayrıldı.
Öğretmenlik ile ilgili güzel sözlerin ardından sunucularımız sahneye Coğrafya Öğretmenimiz Mehmet ŞAHİN´i davet ettiler. Gürçeşme Anadolu Lisesi Tören Alanında ender görülen bir tezahürat ve alkış fırtınası ile sahne alan Değerli Öğretmenimiz Mehmet ŞAHİN özenle seçilmiş kelimelerden oluşan yazısını okuyarak Günün Anlam ve Önemi ile ilgili konuşmasını yaptı. Yine alkış kıyamet sahneden ayrıldı.
Sunucularımız uzun süren tezahürat ve alkışın dinmeyeceğini anladıklarında Atatürk´ün öğretmenlerle ilgili sözlerini okuyarak sahneye Melike´yi davet ettiler. Malike duygulu bir şekilde "Öğretmen" isimli şiiri seslendirip tören alanını hüzne boğup alkışlarla sahneden ayrıldı.
Melikeden sonra sahne alan Ayça, 1990 yılı öğretmenler gününde Hatice KÜLTÜR adlı öğrencinin yazdığı ve okuduğu, vicdan meselesi olan öğretmenlik mesleğini icra eden öğretmenin vicdanına seslenen şiiri, "Yorum Senin Öğretmenim" isimli eseri seslendirdi ve alkışlarla sahneden ayrıldı.
Törenin birinci bölümü tamamlanmıştı. Heyecanla beklenen Müzik Dinletisi için sahne hazırlandı. Değerli Müzik Öğretmenimiz Serap TAMAY TEZCAN´ın öğrencileri Eren, Kadir ve Esat sahne aldılar. Eren ve Kadir Türkçe Pop ve Esat İngilizce Şarkısı ile öğrencilerimizin gönüllerini fethetti. Bol bol alkış alan yetenekli gençlerimiz kaliteli performansları ile göz doldurdular. Gelecek vaat eden gençlerin ardından sürpriz bir dinleti ile Müzik Öğretmenimiz Serap TAMAY TEZCAN (Solist) ile Coğrafya Öğretmenimiz Mehmet ŞAHİN (Bağlama) sahne aldılar.
Neşet Ertaş ustamızın eserlerini icra eden değerli öğretmenlerimiz muazzam bir alkış ve tezahürat ile sahneden ayrıldılar.
Sunucularımız Türkan ve Furkan Öğretmenler günü münasebeti ile hazırlanan törenin sona erdiğini duyurarak töreni bitirdiler.
Öğrencilerimiz 8. dersin bitimi ile okuldan ayrıldıktan sonra Okul Aile Birliği Başkanımız Selamet YETİŞTİREN´in koordine ettiği ve kantinimizin sponsor olduğu öğretmen yemeği okul kantinimizde gerçekleştirildi. Okulumuzdan ayrılarak İzmir Fen Lisesinde Coğrafya Öğretmenliğine Devam Eden Meltem UÇAR ile Karataş Anadolu Lisesinde Almanca Öğretmenliğine Devam Eden Ali Yagup GÖKÇE´ye Okul Müdürümüz Sayın Mehmet KAYA birer plaket vererek teşekkür etti.
Öğretmenler günü etkinliklerinde emeği geçen tüm veli, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız...
Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.
İzmir Buca Kanuni Sultan Süleyman Anadolu Lisesi
Anadolu Lisesi Haberleri, İzmir Anadolu Lisesi Haberleri, İzmir Buca Anadolu Lisesi Haberleri, İzmir Okulları, İzmir Buca Okulları, İzmir Anadolu Liseleri, İzmir Buca Anadolu Liseleri
