Öğretmenler Arası Öykü Yarışması'nda Ödüller Sahiplerini Buldu

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Hasan Ali Yücel Öğretmenler Arası Kısa Öykü Yarışması" Ödül Töreni'ne katılarak dereceye girenlere ödüllerini verdi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, konuşmasında sanatla, sporla, kültürle yoğrulmuş bir Öğretmenler Günü Haftası geçirildiğine dikkati çeken Selçuk, "Bunu neden özellikle bu şekilde tercih ediyoruz? Bu sualin cevabı açık aslında çünkü bizler insanın hamurunun, çamurunun, mayasının sanatla, kültürle, sporla, bilgiyle, bilimle olduğunu çok uzun bir süredir bellemiş olan insanlarız." ifadelerini kullandı. Sanatın ince ayarından geçmemiş insanların olgunlaşma yolculuğunda bazı zafiyetlerin söz konusu olabileceğini dile getiren Selçuk, "Hayat damarımız olan sanatı korumak, kollamak, geliştirmek, daha da güzel bir yolculuğa eşlik etmek hepimizin vazifesi." diye konuştu.  

Bakan Selçuk ödül verdi Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen ve konusu "Anadolu" olarak belirlenen Hasan Ali Yücel Öğretmenler Arası Kısa Öykü Yarışması'nda Ankara'dan Müzeyyen Alver birinci, Antalya'dan Harun Görücüler ikinci ve Diyarbakır'dan Işık Okçu üçüncü oldu. Jüri özel ödülüne Giresun'dan Adem Çayan layık görülürken mansiyon ödülleri İstanbul'dan Muhammet Tekiner, Manisa'dan İsmail Kuşen, Sivas'tan Osman Çelik, Erzincan'dan Veli Üstün, Ordu'dan Kadir Girgin ve Hatay'dan Mukadder Bilgili'nin oldu. Yarışmada dereceye girenler, ödüllerini Bakan Selçuk'un elinden aldı. Törende Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçısı Armağan Elçi de konser verdi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Şanlıurfa Eyyübiye Selçuklu İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)