Öğretim Sürecinde Okulumuzda Teknolojinin Kulanımı ve Altyapısı

Öğretim sürecinin günümüzde daha etkin ve faydalı geçmesi için teknolojik alet ve araçlardan faydalanmamak imkansızdır. Okul olarak hem öğretmenlerimizin öğretim sürecini daha rahat ve etkin kullanmaları hem de öğrencilerimizin bu imkanlardan faydalanmaları için her türlü imkan sağlanmaktadır.

21. Yüzyılın en büyük atılımı teknolojik gelişmeler konusunda olmuştur. Eğitim ve öğretim süreci de doğal olarak bu durumdan etkilenmiştir. Öğrencilerimizin bu süreçte bilgiye daha kolay ulaşmaları ve bu bilgiyi etkin bir şekilde kullanmaları için öncelikle akıllı tahtalar bu konuda hem öğretmen hem de öğrencilerimizin bilgiye ulaşma sürecini hızlandırmıştır. Ayrıca görsel sunum/video konusunda olanakları artırmıştır.

Okulumuz bünyesinde açılmış olan FCL sınıfı da öğrencilerin bilgiye kendi çabaları ile ulaşıp, beyin fırtınası, soru cevap ve iş birliği yapmak gibi süreçleri kendi kendilerine yaptıktan sonra bir proje yahut bir sunu ortaya çıkartarak öğrenim sürecini kendilerinin yaptığı yeni bir fırsat olarak karşılarına çıkmaktadır.

Hem FCL sınıfımızda hem de sınıflarda bulunan akıllı tahtalarda öğrencilerimiz Web 2.0 araçlarından canva, kahoot, nearpod, powtoon, screencastify, voki ve quiziz gibi daha bir çok programı kullanarak eğitim ve öğretim süreçlerini eğlenceli ve bilgilendirici hale getirmektedirler. Web 2.0 araçları kullanımı konusunda öğretmenlerimiz de ayrıca kurs almışlardır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Şanlıurfa Haliliye Prof. Dr. Necmettin Erbakan Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)