Öğrencimizin Göz Dolduran Toefl Başarısı

M. Emin Saraç AİHL 12. Sınıf öğrencilerinden Zeynep Aslan, 25 Eylül'de girdiği TOEFL IBT sınavında 120 toplam puan üzerinden 113 puan elde ederek okulumuzda aldığı İngilizce eğitimi ile Oxford, Harvard, MIT, Cambridge gibi dünyanın en iyi üniversitelerine dahi kabul alabileceğini evrensel olarak kanıtlamıştır. Öğrencimizi yürekten tebrik ediyor, başarılarının devamını ve okulumuzdaki akranlarına çok iyi bir örnek olmasını temenni ediyoruz. Emeği geçen bütün öğretmenlerimize de teşekkürlerimizi sunuyoruz.

 


TOEFL nedir?

Yüksek standartlı TOEFL sınavı, ana dili İngilizce olmayanların üniversite ortamında okunan, yazılan, duyulan ve konuşulan İngilizce'yi anlama kabiliyetini ölçer. Ayrıca, TOEFL sınavı, kendinizi İngilizce'de sözlü ve yazılı olarak iyi bir şekilde ifade ettiğinizi kanıtlamak için tasarlanmıştır. TOEFL sınavı, akademik İngilizce'nin en güvenilir ölçütü olarak titizlikle test edilmiştir; böylece üniversiteler, akademik ortamda güvenle iletişim kurabileceğinizi anlayacaktır. Ayrıca kurumların yaptığı mülakatlarda öne çıkmanıza yardımcı olacaktır. Toefl sınavı aynı zamanda yabancı dili iyi olan öğrencilerin üniversitelerin hazırlık sınıflarını atlamasına fırsat sağlayacaktır.


Türkiye geneli en iyi üniversitelerden bazılarının hazırlık programından muafiyet için gereken minimum puanlar şunlardır.

Boğaziçi                                                  ODTÜ                                 KOÇ

TOEFL® IBT:                                      TOEFL® IBT :                    TOEFL® IBT:   

Genel Puan:  79                             Genel Puan:  75                 Genel Puan:  80

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Başakşehir M. Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)