Öğrencilerimizle Geri Dönüşüm Tesisini Ziyaret Ettik

-"Çevre Okur Yazarı Yetiştirme Projesi" kapsamında müdür yardımcımız Cihan ORHAN, fen bilimleri öğretmenimiz Sema ÇAĞLAYAN ve projede görevli öğrencilerimiz tarafından Bursa Nilüfer ilçesinde bulunan Turhan Ambalaj Ve Geri Dönüşüm tesisi ziyaret edilmiştir.

-Öğrencilerimiz gezi esnasında ambalaj atığı toplama ayırma işlemi, ambalaj atığı geri dönüşümü, tehlikesiz atık toplama ayırma, tehlikesiz atık geri dönüşümü, proses suyu arıtma sistemleri ve çevre danışmanlığı birimlerini dolaşarak görevlilerden bilgi almıştır.

 

-İlk olarak genel bilgilendirme yapılmış, sonra fabrika girişinde naylonların renklerine göre ayrıldığından tekrar kullanılmak üzere ezilip kristal haline getirildiğinden bahsedilmiştir. Tesisin iç kısmı gezilerek gözlem yapılmıştır. Pet şişelerin cam gibi kapsüllere benzeyen renkli deney tüpleri şeklinde oluştuğundan bahsedilmiştir. Örnek malzemeler öğrencilerimiz tarafından incelenmiştir. Cam gibi kapsüllerin içine hava basılarak şekil verildiği ve içine su doldurularak satışa sunulduğu anlatılmıştır. Öğrencilerimize kalem, çikolata ve meyve suyu ikram edilmiştir.

 

-180 kişilik ekibi, araç ve konteyner filosuyla kaliteden ödün vermeden çalışan, yenilikçi ve Avrupa standartlarına uygun olarak yeni yatırımlarıyla entegre hale gelen bu anlamlı tesiste bizleri misafir eden başta Yönetim Kurulu Başkanı Dursun TURHAN Bey’e, iletişim noktasında destek veren Elif Hanım’a ve tesiste görevli tüm çalışanlara teşekkür ederiz.

 

#GeleceğimOkulumdaParlıyor

GAZİ OSMAN PAŞA ORTAOKULU

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Bursa Orhangazi Gazi Osman Paşa Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)