Öğrencilerimizle Edebiyatımızın Önde Gelen Şairlerinin Şiirleriyle İlgili Çalışma Yapıldı

    Kalite Takip Sistemi(KTS) kapsamında öğrencilerimizde milli manevi değerlerinin gelişimine katkı sunmak, onların önemli şairleri tanımalarını sağlamak amacıyla okulumuz öğretmenleri tarafından öğrencilerimizle “Milli Şair” ve aynı zamanda İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve şiirleri ele alındı. Edebiyat tarihimizde eserleriyle Türkçeyi ustalıkla nasıl kullandığını gösteren Akif; şiir, nesir ve fikir alanındaki hünerlerini "Safahat" adlı eserinde de ortaya koymuştur. "Safahat" Türk toplumunda büyük tesir uyandırmış bir eserdir hatta öyle ki günümüzde en çok sevilen ve okunan kitaplar arasında yer alır. Bu sebeplerle öğrencilerle "Safahat" bölümlerinden şiirler okundu.

     Mehmet Akif Ersoy bu eserini Asım'a ve Asım'ın nesline atfetmiştir. İlelebet Asımların yol göstericisi olacak bu eserden öğrencilerimiz de Asım'ın neslinin nasıl olması gerektiğini öğrenmiştir. Akif'in şu dizelerine hepimiz kulak verelim:

"Asım’ın nesli diyordum ya nesilmiş gerçek,

İşte çiğnetmedi nâmusunu, çiğnetmeyecek." 

    Mehmet Akif Ersoy dışında değerli şairlerimizden olan “Bayrak Şairi” Arif Nihat Asya ve “Kaldırımlar Şairi”olarak anılan Necip Fazıl Kısakürek hakkında bilgilendirici videolar izlendi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Güngören Ömer Dinçer İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)