Öğrencilerimiz "Uluslararası Bilişim Teknolojileri" Sertifikalarına Uzaktan Eğitimle Sahip Olabilecek

2023 Eğitim Vizyonunun, 'öğretmen ve öğrencilerin akademik ve bireysel gelişimlerinin ulusal ve uluslararası sertifikalı eğitim programlarıyla desteklenmesi' ve 'teknolojiyi tüketen değil, üreten bir nesil yetiştirme' hedefleri doğrultusunda lise kademesindeki öğrencilerimizin yapay zekadan, dijital güvenliğe, bilişim teknolojileri alanında pek çok uluslararası sertifika alabilmeleri için yürütülen çalışma tamamlandı.

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında okullardaki eğitime ara verildiği süreçte öğrencilerin evde geçirdikleri zaman diliminde uzaktan eğitim aracılığıyla uluslararası sertifikalarına sahip olma imkanı sunulması için gerekli altyapı çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. Bu sayede öğrencilerimiz açılacak uluslararası sertifikalı programlara, Bakanlık tarafından paylaşılacak linkler üzerinden online olarak başvurabileceklerdir.

Ayrıca öğrencilerimizin alabileceği uluslararası sertifikalı programlar aşağıda sıralanmıştır:

1- Python Eğitimi: Milli Eğitim Bakanlığı ile Cisco iş birliğinde gerçekleştirilen öğretmen eğitimleri sonucunda eğitici sertifikası alan öğretmenler tarafından verilecek eğitim ile öğrencilerin yapay zeka, gömülü sistemler, robotik, big data gibi birçok dalda uygulama geliştirme becerilerinin artırılması hedefleniyor.  

2- Google Dijital Atölye: Google iş birliğiyle yürütülen programla lise öğrencilerinin Google Dijital Atölye'de yer alan uluslararası sertifikalı dijital pazarlama/girişimcilik eğitimi başta olmak üzere dijital güvenlik, kodlama ve makine öğrenimine yönelik eğitim programları ile dijital becerilerinin artırılması amaçlanıyor.  

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Adıyaman Merkez Adıyaman Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)