"Öğrencilerimiz Erasmus+ Okul Eğitimi Akreditasyon Projesi Kapsamında Kuzey Makedonya’ya Gitti"

T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı  Ulusal Ajansı tarafından hibelendirilen ve Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Erasmus+ Programı kapsamında Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi olarak konsorsiyum üyesi olduğumuz 2022-1-TR01-KA121-SCH-000063712  sözleşme numaralı Akreditasyon Projesi dahilinde 5-9 Haziran 2023 tarihleri arasında İngilizce öğretmenimiz Serap ÖZBAYRAK rehberliğinde  3 öğrencimiz okul eğitimi ve İngilizce Öğretmenimiz Mustafa POLAT işbaşı eğitimi için Kuzey Makedonya’nın Üsküp kentine gitmiş olup, Secondary School of Economics and Law "Arseni Jovkov" isimli ev sahibi okuldaki hareketliliği başarılı bir şekilde tamamlanmışlardır.

"Green environment- recycle" temalı 3 gün süren hareketlilikte ilk gün öğrenciler Türkiye ve Makedonya hakkında sunumlar yaparak ülkelerini ve kültürlerini tanıtmıştır. Ayrıca ülkelerinin eğitim sistemleri ve okulları hakkında bilgilendirme de yapılmıştır.

İkinci oturumda iklim değişikliğinin ne olduğu, etkileri ve durdurulması için neler yapılması gerektiği tartışılıp fikir alışverişinde bulunulmuştur. Bununla ilgili 2 ülke öğrencileri grup çalışmasıyla çeşitli Web 2 araçları yardımıyla “Climate Change” temalı posterler hazırlanıp ortak bir e-kitap oluşturulmuştur.

https://read.bookcreator.com/1Rz8uhXfaWQKoFE0wJODVC56mv73/fYCmb2gdTNCGc5gh-pxYoA

Üçüncü oturumda çevreyi korumanın ve geri dönüşümün önemi ile ilgili yine grup çalışması ile bir okul panosu hazırlanmıştır. Bu eğitsel programın yanı sıra kültürel aktiviteler de gerçekleştirilmiştir. Üsküp Kalesi, Türk Çarşısı, Makedonya Meydanı, Matka Kanyonu, Ohrid ve Struga gibi tarihi ve turistik mekanlar ziyaret edilmiştir. Tüm bu etkinlikler neticesinde öğrenciler bilişsel, sosyal ve kişisel alanda pek çok kazanım edinmiştir. Farklı eğitim sistemlerini tanıma, yabancı dili etkin kullanma ve işbirlikçi çalışmanın yanı sıra sorumluluk alma, özgüvenli olma ve farklılıklara saygı duyma bilinci gelişmiştir.

Hareketlilik bitiminde öğrencilerimize katılım sertifikaları Okul Müdürümüz Yalçın KEÇİCİ tarafından verilmiştir.

Secondary School of Economics and Law "Arseni Jovkov" Okul Müdürü Nazmi RAHMANİ’ye, İngilizce öğretmeni Besa Kadriu ASANİ’ye ve öğrencilerine işbirlikleri için teşekkür ederiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kırıkkale Merkez Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)