Öğrencilerimiz Çalın Gurur Oldular

Okulumuz öğrencilerinden Zeynep Çelek, Huriye Çaka ve Fahrettin Bartu Yıldırım İlçemizin gururu oldular. 

Her yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan BİLSEM sınavlarında başarılı olduktan sonra bu yıl açılan Çivril BİLSEM ’de eğitim gören öğrencilerimiz uluslararası yarışmalarda derece yaptılar.

İngilizce yapılan Dünya geneli matematik yarışmasında altın madalya alarak bizleri gururlandırdılar. 

Kanada merkezli Caribou Contests Dünya Geneli Matematik Yarışmasında Zeynep Çelek 4, Huriye Çaka 2 kez Caribou Contest Dünya 1‘si olurken, Fahrettin Bartu Yıldırım da Kanguru Fen Yarışmalarında Türkiye ilk 10’ una girme başarısını gösterdi.

 Öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ederim. Bu başarıda büyük emek sahibi kıymetli öğretmelerimize teşekkür ederim. 

Bilsem, Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerinin kısaltılmış ismidir. İlkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını sağlamak ve sahip oldukları kapasitelerini geliştirerek üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla devlete bağlı olarak açılmış olan özel eğitim kurumlarıdır. Zorunlu eğitim dışında çeşitli programlarla öğrencilerin özel yeteneklerinin geliştiren BİLSEM’lerde özel yetenekli, özellikle zeka, yaratıcılık ve liderlik alanlarında yüksek kapasitesi olan ve bunun yanında özel akademik alanlarda yaşıtlarına göre yüksek seviyede performans gösteren öğrencileri tespit ederek, bu öğrencilerimize eğitim hayatları boyunca ekstra eğitim programlarıyla yardımcı olmak, onların kendilerini tanımalarını sağlamak, aynı zamanda gelecekte ülkemize katkı sağlayacak nesiller yetiştirmek hedefleniyor.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Denizli Çal Gazi İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)