Öğrencileri Toplumsal Sorunlara Duyarlı, Sorun Çözen, Çalışma Becerileri Gelişmiş Bireyler Olarak Yetişmek Amacıyla Yapılan Çalışmalar.

Öğrencilerimizin toplumsal sorunlara duyarlı sorun çözen çalışma becerileri gelişmiş bireyler olarak yetişmeleri amacıyla faaliyetimizi başlatmış bulunmaktayız.Faaliyetimizin amacı okul bahçemizde beslediğimiz yavru köpeklere bir barınak yapmaktır. Çocukların gelişimi açısından hayvanlara duyarlı bir birey olarak yetişmeleri çok önemli bir noktadır.Özellikle erken çocukluk döneminde hayvanlara kötü muamelede bulunan ilerleyen yıllarda kişiler arası şiddet ve toplumsal uyum sorunlarının habercisidir.Çocuk hayvan ilişkileri konusunda yapılmış araştırmalar hayvanlarla etkileşimlerinin çocuklar için sosyal ve duygusal açıdan olumlu etkiler yarattığını işaret etmektedir.Bu konuda okul bahçesine yaptığımız hayvan barınağı ile çocukların sosyal duyarlılıklarını ve farkındalıklarını arttırmayı amaçladık.

Diğer bir etkinliğimiz, yıl boyunca okul bahçemizde fidan dikimi ve çiçek ekimi çalışmalarını yaptık. Böylelikle doğaya ve çevreye saygılı, sahip çıkan bireyler yetiştirmeyi amaçladık.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Konya Cihanbeyli Yeniceoba İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)