Öğrencilere Şiddete Yönlendiren Davranışlar , Şiddet Dili ve Cinsiyet Rolleri Üzerine Seminer Verilmiştir.

   BIRLEŞMIŞ MILLETLER TANIMI: “Kadınlara fiziksel, cinsel ya da psikolojik zarar veren ya da verebilecek veya kadınların acı çekmesine neden olabilecek, gerek kamusal gerekse özel alanda yapılan bu tip davranışlara yönelik tehditleri ve kadınların özgürlüğünün zorla kısıtlanmasını da içine alan şiddete yönelik her türlü cinsiyetçi davranışı içerir.”  

   En geniş anlamda ise insanoğlu tarafından kendi cinsine, karşı cinse, doğaya ve diğer canlılara tahakküm amacı ile uyguladığı her tür baskıcı, yıkıcı ve zarar verici davranış şiddet olarak tanımlanabilir. Fakat tüm dünyada en fazla şiddet kadına yönelik gerçekleşmektedir. Kadına yönelik şiddetin sonlanmasında birçok etkenin bir arada olması gerekmektedir. Bunlardan en önemlisi küçük yaşlardan itibaren bireylerin bu konuda bilinçlendirilmesi ve bu konuda eğitimlerin verilmesidir. Erken yaşlarda verilen eğitim bireylerin cinsiyet rollerini olumlu yönde şekillendirecek ve şiddet davranışının görülmesini çok aza indirebilecektir.

   Vali Gökhan Aydıner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak Şiddetin her türlüsüyle mücadele bizim mücadelemiz olmuştur.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Diyarbakır Kayapınar Vali Gökhan Aydıner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)