Öğrenciler İçin En Önemli Günlerden Biri De Karne Günüdür.

Birinci dönemin sonuna gelmenin sıkıntısını en çok hisseden grup sanırım zayıfı olan öğrenciler ve aileleridir. Birinci dönem istediği başarıyı gösteremeyen öğrencilere üzülmesinler diyemeyeceğim. Özellikle karnesinde çalışmamaktan dolayı çokça zayıfı olanlar sanırım bunun nedenini kendilerinde göreceklerdir. Diğer taraftan bir iki zayıfı olan öğrencilerimiz ikinci dönem güzel bir çalışmayla durumlarını düzelteceklerine inanıyoruz.

Aileler karnesi zayıf olan öğrencilere karşı soğukkanlılıklarını korumalıdırlar. Zaten öğrenci sorumluluk sahibi ise yeterince üzüldüğünü unutmamalıdır.

Sorunu önce kabul etmelisiniz. Problemin nerden kaynaklandığını görmek ve anlamak için bu ön şarttır. Diğer taraftan öğretmenleri ile görüşerek zayıfların nedenlerini anlamaya çalışın. Muhtemelen çalışmadıklarını söyleyeceklerdir. Ama asıl önemli olan neden çalışmadıklarını anlamak ve ona göre önlem almaktır.

Ailelerin yaptığı önemli hatalardan biride, karnedeki zayıflar üzerinden öğrencinin kişiliğine yönelmeleridir. Aşağılayıcı, kırıcı yaklaşımlar öğrencinin başarısını arttırmayacağı gibi aranızdaki ilişkinizi daha da bozacaktır.

Başarısızlığın nedenini suçlamadan birlikte sorgulamaya çalışın. Ve ne yapılması gerektiği konusunda kendisinden düşüncelerini paylaşmasını isteyin.

Özellikle lise1 öğrencelerinde ilköğretim sonrası yaşadıkları uyum zorlukları ve müfredatın yoğunluğu nedeniyle başarısızlık görülebilmektedir. İkinci dönem planlı ve kararlı bir çalışmayla bu öğrenciler durumlarını düzeltebilmektedir.


Ailelere bazı önemli uyarılar:

Çocuğunuza moral verin. İkinci dönem için motive edin.

Karnenin, ulaşılması gereken bir amaç değil, başarıya götüren bir araç olduğunu unutmayın.

Karnesi kötü olan çocuğunuzu başka çocuklarla kıyaslamayın.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Elazığ Ağın İbrahim Uçkunkaya Çok Programlı Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)