Odtü Toplum ve Bilim Merkezi Ziyaretimiz

Senem ÇABUK ve Süreyya ERDOĞMUŞ öğretmenlerimiz 7. ve 8. sınıflardan oluşan öğrenci grubumuzla ODTÜ Toplum ve Bilim Merkezi’ni ziyaret ettiler. Geziye katılan öğrencilerimiz bilim ve antropoloji ile ilgili bilgiler elde etmenin yanı sıra; Planetaryum gösterimi ile evrenimizin etkileyici güzelliğini izledikleri tam panoramik bir kısa belgesel seyrettiler.

 

ODTÜ Toplum ve Bilim Merkezi’nde bulunan “Bilim ve Teknoloji Tarihi Sergisi” Neolitik Dönem, Asur Ticaret Kolonileri Dönemi, Hititler, Urartular, Lidyalılar, Romalılar ile ilgili arkeolojik değeri olan birçok nesnenin replikasının bulunduğu Anadolu’da çağlar boyunca bilim ve teknolojinin gelişimini, Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemlerindeki bazı mesleklere ait çalışma mekânlarının canlandırmasını ve yakın tarihimizde günlük hayatımızda önemli yer tutan ancak bugün kullanım değerini yitirmiş teknolojik eşyaları gösteren sergileri ile oldukça zengin bir içeriğe sahip bu mekanı gezme fırsatını buldular.

 

Ayrıca Klasik Otomobil Sergisi’nde; ülkemizde tasarlanıp üretilen ilk otomobil olma özelliğine sahip Devrim Arabası’nın “Devrim Arabaları” filmi için yapılan replikasının yanı sıra Chevrolet, Pontiac, Citroen, Mercedes ve Anadol gibi birçok markadan oluşan klasik otomobilleri de görmüş oldular.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ankara Sincan Şehit Haydar Yolcu Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)