Ödevleri Sevdirmenin Yolları !

EV ÖDEVİNİ ÇOCUĞA SEVDİRMEK İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER!

Ödevi sevdirmekten önce, ödevi korkutucu hale getirmeme konusuna çok dikkat etmeliyiz. Bunu sağlamak için anne-babaların ve öğretmenlerin kaçınması gereken davranışlardan ve asıl yapılması gerekenlerden bahsedelim.

1- Aşırı Zaman Alıcı veya Zor Ödevler Verilmemeli

Öğretmenler, çocukların okul dışındaki zamanını neredeyse komple işgal edecek düzeyde ağır ödevler vermemelidir. Bununla birlikte, kısa sürede bitebilecek olmasına rağmen aşırı zor ödevler de verilmemelidir. Bu tür ödevler karşısında çocuklar psikolojik olarak aşırı yorulmakta ve yılgınlık hissetmektedirler. Öyleyse, gereğinden fazla/zor ödevler verilmemesi gerektiği konusunda netleştiğimizi varsayıyorum ve bir sonraki maddeye geçiyorum.

2- Mükemmeliyetçi Olmayın, Çocuğu Yıldırmayın

Çocuğunuzun yaptığı ödev gözünüze hoş görünmüyor olabilir ama neticede o ödev yapılmış ve bitmiştir. "Hayır bu olmamış, yeniden yap" dediğiniz anda çocuk, bütün emeklerinin boşa gittiğini düşünüp üzülecektir. Bu durum sık sık tekrar ederse bu defa çocuk "ne de olsa yaptığım ödev beğenilmeyecek. Uğraşmama gerek yok" diyerek başarısızlığı peşin peşin kabullenebilir. Bu yüzden, ödevde hatalar varsa düzeltmesi için yardımcı olun ama komple ödevi yeniden yapmasını istemeyin.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Muş Bulanık Sarıpınar İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)