Nisan Ayı Meyvesi Çilek

 02-04-2019

Çilek Kemik Sağlığını Korur

 

Çileğin içerdiği K vitamini ve manganez, kemik sağlığı için hayati önem taşımaktadır. Çocukların gelişme döneminde sağlıklı iskelet yapısı oluşmasına yardım ederken, diğer yaşlardaki insanların kemik hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.

 

 

 

 

 

 

Çilek Göz Sağlığı İçin Önemlidir

 

Yaşa bağlı olarak gözler üzerinde lens şeklinde bir tabaka oluşabilmektedir. Bu tabaka görme yeteneğini zayıflatır. Çileğin bol miktarda içerdiği C vitamini bu tabakanın oluşmasına izin vermez.

 

Bunun dışında gözü zararlı güneş ışınlarından korur. Retina ve korneayı güçlendirir. Herhangi bir göz hastalığını gidermenin en uygun yolu C vitamini takviyesi yapmaktır. Çilek de bu görevi fazlasıyla görür.

 

 

 

 

 

Çilek Cilt Sağlığının Kraliçesidir

 

    Çilek cilt sağlığına inanılmaz katkıda bulunur. Özellikle içerdiği C vitamini, salisilik asit, antioksidanlar, eksfoliantlar cilt üzerinde meydana gelen kabarcıklara karşı çok etkilidir. Bu yüzden yüz yıkama işlemlerinde bile kullanılmaktadır. Çilek bu özelliği sayesinde cildi ölü hücrelerden ve yağlardan temizler. 

    Bunun dışında çileğin çok etkili bir antioksidan olması sayesinde cilt üzerinde meydana gelen alerjileri giderir, kirliliğe karşı cildi korur, cildi yumuşatır ve cilt hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.

 

 

 

 02-04-2019

 

 

           02-04-2019

 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Antalya Finike Emin Akın İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)