Nice 100. Yıllara. . .

İstiklal Marşı'mız "korkma!" diye başlar. Tarihte biz bu kelimeyi bir yerde daha hatırlarız. Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav), Hz. Ebubekir'e seslenmiştir. "Korkma ya Ebu Bekir! Allah bizimledir."

   100 yıl önce İstiklal Marşı'mızı bu cümleyle başlatır büyük şair Mehmet Akif, seslenir kahraman ordumuza: "Korkma" son ocak sönene kadar korkma!" Sonra "Çatma, kurban olayım çehreni ey nazlı hilal" diye bayrağa seslenir. Kimseyi atlamaz bu güzel marşı yazarken kutsal olan, bizi biz yapan ne varsa bizim marşımızda o vardır.

     Bahtiyar Vahapzade'nin de dediği gibi yazılmış en güzel marşlardan biri, hatta en iyisidir. Rahmetli Vahapzade der ki "İnanmirem, Mehmet Akif bunu kaleminen yazmamıştır" diyerek ağlamıştır. Haklıdır da Taceddin Dergahı'nın duvarlarına tırnağıyla kazıya kazıya yazmıştır.

Mili şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un 100 yıl önce gönüllerimize nakşettiği milli marşımız, bu topraklarda ay yıldızlı bayrağımızla beraber dünya var olduğu sürece varlığını devam ettirecektir.
  Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını, İstiklal Marşı'mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnetle anıyor, İstiklal Marşı'mızın100. yılını kutluyoruz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Bayındır Fırınlı Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)