Nevşehir Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi Ulusal Fotoğraf Yarışması

Nevşehir Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi Ulusal Fotoğraf Yarışması

Nevşehir Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi Müdürlüğünün Türkiye geneli resmî/özel ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilere yönelik olarak düzenlediği "Ulusal Fotoğraf Yarışması"na ilişkin duyuru yazısını görmek içimn tıklayınız.

Nevşehir Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi Ulusal Fotoğraf Yarışması Düzenliyor. Yarışmaya Türkiye Geneli Resmi Ve Özel Orta Öğretim Öğrencileri Katılabilir.

Yarışma Ödülleri
Birincilik Ödülü Bin Türk Lirası
İkincilik Ödülü 750 Türk Lirası
Üçüncülük Ödülü 500 Türk Lirası
E-Sergilenme 20 Adet.

-Yarışmada ödül alan ve sergilemeye layık görülen tüm eserlere katılım belgesi verilecektir.
-Ödüller için dereceye giren öğrencilerle iletişime geçilecek pandemi sürecinden dolayı organizasyon düzenlenmeyecektir.
-Ödül alan eserler, öğrenci adına açılmış İBAN adresine yollanacaktır .
*Yarışma ödülleri okul-aile birliği bütçesinden karşılanacaktır

Yarışma Amacı:
Milli manevi değerler ışığında sosyal yaşama dair yaşanmışlıkların ülkemizdeki farklı yerel kültürlerin tanıtılması, öğrencilerimizin farklı bakış açıları ortaya koyarak modernleşme süreci ile birlikte unutulmaya yüz tutan ülkemizin yerel ve kültürel zenginliklerinin fotoğraf sanatı aracılığı ile yeni kuşaklara hatırlatılması, kültürel öğelere ait bir arşiv oluşturulması, gençlerin fotoğraf sanatına ilgisin arttırılması, var olan genç fotoğrafçıların desteklenmesi amaçlanmaktadır.

Yarışma Konusu
Şehrin yerel yaşamına dair, şehirden köye, insandan topluluklara, sosyal konulardan sorunlara ve çözümlere bütün yaşam, meslekler, doğadan manzaraya, ağaçtan çiçeğe, yaşanmışlıklara dair bütün izler yarışma konusunu kapsamaktadır.

Sponsorlu Bağlantılar

Yarışma Kategori-Bölümleri
Yarışma Sayısal (Dijital) kategoride, Renkli veya Siyah-Beyaz fotoğraf olmak üzere tek bölümlüdür.

Katılım Koşulları
a) Yarışmaya katılım ücretsizdir, bireyseldir ve gönüllülük esasına dayanır. Yarışmaya başvuran adaylar MEB Sosyal Etkinlikler İzin Yönergesi gereği Başvuru Formunda bulunan Veli izin Belgesi ve Açık Rıza Onayı'nı doldurması gerekmektedir. İki belge de eklerde sunulmaktadır.

b) Yarışmanın Kapsamı ve Hedef Kitlesi: Yarışmaya ülkemiz sınırları içerisindeki tüm resmi / özel ortaöğretim kurumları öğrencileri katılabilirler.

c) Yarışma Sekreteryası, Jüri üyeleri ile birinci dereceden yakınları yarışmaya katılamazlar.

d) Yarışmaya her yarışmacı en fazla 3 (üç) adet Sayısal (Dijital) Renkli veya Siyah-Beyaz fotoğraf ile katılabilir.

e) Katılımcı, yerelyasamdanizler@gmail.com adresine yarışma için gönderdiği fotoğrafların tümüyle kendisine ait olduğunu ve tüm izinlerinin alındığını kabul, beyan ve taahhüt eder. Aksine davranış kural ihlali sayılır.

f) Yarışmaya gönderdiği fotoğraf üzerinde, yapıt kendisine ait olmadığı halde kendisininmiş gibi göstermeye ve değerlendirme kurulunu yanıltmaya yönelik her türlü müdahale ve değişiklikler kural ihlali sayılır.

g) Kural ihlali yapan kişilere, katılımcının ödül, ünvan ve her türlü kazanımları geri alınır. İptal edilen ödülün yeri boş bırakılır. Ödül verilmişse katılımcının derhal ödülü iade etmesi gerekir.

i) Nevşehir Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi, ödül ve sergileme kazanan fotoğrafların; jpg/jpeg formatında, 300 dpi, 7,12 sıkıştırma kalitesinde, kısa kenar en az 1920 piksel, uzun kenar en fazla 3200 piksel olarak kaydedilmeli ve dosyaların boyutları 2 MB'den az olmamalı, dosya büyüklüğü 4 MB'yi de geçmemelidir.

j) Yarışma sonucu Nevşehir Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi web sayfası ile duyurulacaktır. Dereceye girenler ve sergileme alan fotoğraflar, Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi Web sayfasında yayımlanacaktır.

k) Fotoğrafların gönderileceği başvuru adresi: yerelyasamdanizler@gmail.com

l) Ekteki katılım formu , açık rıza onayı ve veli izin belgesi taranıp ya da fotoğrafı çekilip jpg formatında e-posta adresine başvurulan eserlerle beraber gönderilecektir.

Fotoğrafların Gönderilmesi

a) Yarışmaya katılacak fotoğraflar, jpg/jpeg formatında, 300 dpi, 7,12 sıkıştırma kalitesinde, kısa kenar en az 1920 piksel, uzun kenar en fazla 3200 piksel olarak kaydedilmeli ve dosyaların boyutları 2 MB'den az olmamalı, dosya büyüklüğü 4 MB'yi de geçmemelidir.

Fotoğraflar, MAİL üzerinden şartnamede belirtilen mail adresine gönderilecektir. Sadece katılımcının 6 rakamlı rumuzu yazılı olacaktır.

Yarışmaya gönderilecek fotoğraflara verilecek isim; 6 rakamdan oluşacak katılımcının rumuzu (Örneğin; 012345) ve fotoğrafın sıra numarası olarak hazırlanmalıdır (Örneğin; 012345-1.jpg, 012345-2.jpg, ..., gibi).

Üzerinde "katılımcı rumuzu" yerine "katılımcı ismi" yazılan MAİL'ler yarışma dışı bırakılacaktır.

Birden fazla fotoğraf ile katılım durumunda tüm fotoğraflar aynı MAİL'in içerisinde JPEG olarak gönderilmelidir.

Gönderilen kayıtlardaki fotoğraflar paspartusuz ve kenar boşluksuz olmalıdır.

Eserlerin zamanında ulaşacak şekilde gönderilmelidir.
Geç ulaşan eserler yarışmaya dahil edilmeyecektir.

Katılımcı, yarışmaya gönderdiği yapıtın tümüyle kendisine ait olduğunu ve tüm izinlerinin alındığını kabul, beyan ve taahhüt eder. Ödül alan katılımcılardan bu beyan ve kabulleri dışında hareket ettiği anlaşılanlardan elde ettikleri ödül, unvan ve her türlü kazanımları geri alınır ve hukuki işlemler uygulanır.

Yarışmaya eser gönderen yarışmacılar bu şartnamedeki tüm şartları peşinen kabul etmiş sayılacaktır.

Yarışma sonuçlarına yönelik itirazlar sonuçların ilanını takip eden 3 iş günü içerisinde yapılabilir. İtirazların olması durumunda eserler yeniden değerlendirilecektir.
Yarışmanın hiçbir aşamasında, katılımcıların açık rıza onayı alınmadan kişisel verileri istenmeyecektir. Bu kapsamda istenen kişisel veriler, açık rıza onayında belirtilen hususların dışında başka amaçlarla kullanılmayacak, üçüncü kişilere verilmeyecek ve sosyal etkinliğin sona ermesinin ardından da silinecektir.

Fotoğraf yarışmamıza katılan herhangi bir engelli bir adayımız olursa bu adayımız öncelikle başvuru formunda engelinin hangi tür olduğunu belirtecektir. Eğer yarışma sonunda bir organizasyon yapılırsa engelli yarışmacımız için okulumuz tarafından gerekli önlemler alınacaktır.(Ulaşım, barınma v.s) Ayrıca yarışmaya katılan engelli bireylerimize, katılım belgesi verilecektir.

Fotoğrafların Gönderileceği Adres: yerelyasamdanizler@gmail.com

Değerlendirme Kriterleri:

Fotoğraf Yarışmasına Katılım İçin Ön Şartlar
Adayların fotoğraflarının değerlendirmeye alınabilmesi için aşağıdaki koşulları kabul etmesi gerekmektedir.

• Fotoğraf, yarışmanın temasına yönelik olmalıdır.

• Fotoğrafın özgün olması gerekmektedir. Daha önce herhangi bir yarışmada ödül almış olmaması veya sergilenmemesi gerekmektedir.

• Fotoğrafın JPG formatında olması gerekmektedir.

• Fotoğrafın toplum değerlerine ve etik kurallarına uyması gerekmektedir.

• Fotoğraf hakkında sonradan ortaya çıkacak telif hakları veya etik konularındaki anlaşmazlıklarda, fotoğraf sahibi sorumludur.

Yarışma Takvimi:

Katılım Başlangıç Tarihi: 18 Şubat 2021
Son Katılma Tarihi: 01 Haziran 2021 saat 23.00 (TSĠ)
Seçici Kurul Toplantısı: 09 Haziran 2021
Sonuç Bildirimi: 10 Haziran 2021
İtiraz Süresi 10/15 Haziran 2021
İtiraz Sonuçlarının ve Kesin Sonuçların Açıklanması 17 Haziran 2021
E-Sergi : 26 Haziran 2021
Ödülün Verilmesi: Ödül Alan Esereler, Öğrenci Adına Açılmış İBAN adresine Yollanacaktır.

Yarışma Şartnamesi İçin Tıklayın.

İlgili Tüm  evrak için tıklayın.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Zonguldak Merkez Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)