Nefes Olmak

            Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan ''Geleceğe Nefes'' etkinliği ile birlikte 11 Kasım saat 11.11'de 11 milyon fidan, Türkiye'nin çeşitli noktalarında toprakla buluşturuldu. Bu etkinlikle birlikte gelecekteki kuşakların daha temiz nefes alabilmeleri için bir adım atılmış oldu. Şimdiki kuşağa ise ''Ağaç ve Orman Sevgisi'' kazandırmak için yapılan dünyadaki en büyük fidan dikme etkinliklerinden birisi oldu.

           Daha yeşil bir Türkiye daha yaşanabilir bir Dünya hedefiyle başlatılan bu etkinlik gerek sosyal medya gerekse televizyon kanallarının duyurularıyla ülkenin her tarafına yayıldı. Son zamanlarda eşine az rastlanır bu etkinliğin Türkiye ve Dünya çapında ses getirmesi ülkece birlik ve beraberliğin önemini bir kez daha ortaya koydu. Bugün her yer yeşillensin, ağaçlansın diye çocuk, genç, yaşlı demeden herkes seferber olup birbirine yardım ederek ellerindeki fidanı toprakla buluşturmak için alın teri döktü.

            Günümüz ekosistemine bakıldığı zaman insanların ağaçları keserek yerlerine beton dikmeleri, doğaya ve yaşanabilir bir dünyaya zararları tartışılmaz bir gerçektir. Bu betonlaşmanın ortaya çıkardığı zararları bir nebze olsun ortadan kaldırmak gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir dünya bırakmak temel hedefimiz olmalıdır. Bunu da maddi gelir elde etmek için ağaç kıyımına neden olan insanların önüne geçip yaptıklarının yanlış olduğunu tek vücut tek ses şeklinde söyleyerek başarabiliriz. Bir fidan dikmenin yaşanabilir ve nefes alınabilir bir dünya için önemini peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in ''Kıyamet kopuyor olsa ve birinizin elinde bir fidan bulunsa kıyamet kopmadan onu dikebilirse bunu hemen yapsın.'' sözünden açık bir şekilde anlıyoruz.

          Bizlere bunu buyuran bir peygamberin ümmeti olarak doğaya, ağaçlara zarar vermeyi bırakmalıyız. Bununla birlikte havayı temizleyen, oksijen üreten, şehir ve sokakları serinleten, su tasarrufu yapan, erozyonu önleyen, gıda üreten sayısız hayvana ev sahipliği yapan ve bunlar gibi birçok faydası olan ağaçları korumalıyız. Bu korumayı sadece sözde bırakmamak için ''GELECEĞE NEFES'' adlı etkinlikleri çoğaltıp ülke genelinde daha sonra da dünya çapında yaygınlaşması için elimizden geleni yapmalıyız.

Daha yeşil bir Türkiye için daha yaşanabilir bir Dünya için Ağaç dik doğaya can ver!


Başta Tarım ve Orman Bakanlığı olmak üzere etkinlikte emeği geçen müdürümüze, müdür yardımcımıza, öğretmenlerimize, kazma-kürek işlerinde öğrencilerimize yardımcı olan okul görevlilerimize ve bu konu ile ilgili duygularımızı bu güzel anlatımla ifade ettiği için okulumuz Türkçe öğretmeni İshak EROL'a teşekkür ederiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Siirt Kurtalan Ertuğrul Gazi Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)