"My Safe Medıa, My Safe World" Etwinning Projesi

Sardunya Anaokulu'ndan Fatma ÇETİNKAYA ve TOKİ Kardelen Anaokulu'ndan Türkan DEMİR BALCI'nın kuruculuğunu yapmış olduğu My Safe Media, My Safe World isimli proje Şubat 2022 tarihi itibari ile kurulmuştur. Proje okulumuzda öğretmenlerimizden Zahide YAĞLI ve sınıfı tarafından yürütülmektedir.

PROJE HAKKINDA

 

Günümüzde çocuklar medya araçları ile sürekli etkileşim halinde oldukları için birçok olumlu ya da olumsuz bilgiye maruz kalabilmektedir. Çocuklar bu bilgileri sorgulamadan doğrudan zihinlerine alabilirler.

 

Çocuklar doğru medya okuma alışkanlığını ne kadar erken edinirlerse, medyayı o kadar verimli kullanabileceklerdir. Her geçen gün çeşitlenen ve çekici hale gelen medyanın büyüsüne kapılmadan, çocuklara doğru medya izleme alışkanlığını kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda okul öncesi öğrencilerimizin yaparak yaşayarak, aktif öğrenme yöntemiyle etkinliklere katılarak, teknolojiyi verimli kullanarak öğrenmelerini ve temel matematik ve okuryazarlık becerilerini kazanmalarını destekleyecek etkinlikler. Planlama yaparak öğrencilerimizin olumlu başarılarına katkıda bulunmayı hedefliyoruz.

 

 

 

 PROJE HEDEFLERİMİZ

 

• Öğrencilerimizi medyanın olumsuz etkilerinden korumak için bilinçli medya kullanımı konusunda öğrencilerimizi bilinçlendirmek.

 

• Velileri projemizin sürecine dahil ederek medya ve kullanımı hakkında farkındalık yaratmak.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Küçükçekmece Alaattin Keykubat İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)