Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yerel Hedef İçerikleri Çatışma Çözme Becerileri

14.08.2021 tarihli ve 31213 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği gereği, rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin planlanmasında temel alınmak üzere her eğitim öğretim yılı için hedefler belirlenmektedir. Rehberlik ve psikolojik danışma servislerinin eğitim kurumlarına özgü çalışmalara daha fazla ağırlık verebilmesi ve belirlenen hedeflere ilişkin çalışmaların daha yoğun olarak sürdürülebilmesi amacıyla 2022-2023 eğitim öğretim yılı için genel ve yerel hedef bir adet, özel hedefler iki adet olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda Bakanlığımızca genel hedef "Bilinçli Teknoloji Kullanımı" İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce ise yerel hedef "Çatışma Çözme Becerileri" olarak belirlenmiştir.

Belirlenen yerel hedeflerin eğitim kurumlarında planlı, standart ve sürdürülebilir olarak sunulabilmesi amacıyla eğitim içeriklerine ihtiyaç duyulmaktadır. Belirlenen "Çatışma Çözme Becerileri" yerel hedefi için eğitim içeriği hazırlamak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce rehberlik ve araştırma merkezlerinde görevli yeterli sayıda rehber öğretmen/psikolojik danışmanın katıldığı komisyonlar oluşturulmuştur. Bu komisyonlar öğrencilerin yaş ve gelişim düzeylerine göre okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde öğrenim gören öğrenciler için 3 adet düzey 1 faaliyet, veliler için 2 adet düzey 1 faaliyet, öğretmenler için ise 1 adet düzey 1 faaliyet eğitim içeriği hazırlamıştır.

Kurumunuz için uygun olan içeriklere aşağıdaki bağlantı üzerinden ilgili tablodan ulaşabilirsiniz.

https://mugla.meb.gov.tr/www/mugla-il-milli-egitim-mudurlugu-yerel-hedef-icerikleri-catisma-cozme-becerileri/icerik/3724

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Muğla Milas Milas Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)