Modern Classrooms And Modern Education Projemiz Hakkında Genel Bilgi

Erasmus + Projemiz Yunanistan, Slovenya, Türkiye, İtalya ve Romanya’dan oluşan birçok öğretmen ve farklı yaş grubundan öğrencilerin iyi uygulama örneklerine yönelik hazırlanmıştır.  Proje amacımız öğrencilerin farklı dijital programları kullanarak yeni ders oluşturma hedefi ile yazılmıştır. Bu projede öğrencilerimiz matematik, edebiyat ve din derslerini ortak seçilen konuları teknolojiyi kullanarak dijital dersler verme yönünde olacaktır. Farklı ülkelerden gelen katılımcı öğrenciler grubumuzdaki diğer öğrencilere ve öğretmenlere yeni dijital eğitim ürünlerini sunacaklardır.

“Modern eğitim ve modern eğitim”

“Dijital araçlar”

“İyi uygulamaların paylaşımı”

“ICT projesi”

“Sınıflarda farklı teknolojilerin kullanılması”

 

 

HEDEFLER

 

 

 

Öğrencilerimizin çok farklı alanlarda farklı yeterlilik ve beceriler sağlamasını hedeflemekteyiz. Öncelikle öğrencilerimiz teknolojinin pozitif yönleri ile tanışacak ve bu teknolojiyi dijital ders oluşturma ve sunma yönünde yeterlilikleri geliştirilecektir. Derslerde veya günlük hayatlarında sadece Powerpoint sunuları kullanmak yerine alternatif dijital araçları keşfetme şansı yakalayacaklardır. İkinci olarak Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelmiş insanlarla iletişim halinde olacaklar ve yeni ilişkiler kurup yeni insanlarla tanışma fırsatı yakalayacaklardır. Diğer ülkelerden gelmiş ve farklı kültürlere sahip insanlara karşı toleranslı olma ve çeşitliliğe saygı duyma yönünde olumlu anlamda gelişmeler sağlanacaktır. Aynı zamanda öğrenciler daha aktif olacak ve küçük gruplar halinde çalışırken takım ruhu ve işbirlikçi yetenekleri gelişecektir. Bunlara ek olarak öğrenilen metotlar ve eğitim araçları öğrencilerin bilgiye karşı olan esnekliklerini ve hayal gücünü destekleyecektir.   Katılımcı öğrencilerimiz edebi ve sayısal becerilerinde gözle görülür değişim sağlanacaktır.

ÇALIŞMA TAKVİMİ:

Okulumuzdan her akışa 3 öğrenci ve 2 öğretmen arkadaşımız katılacaktır. Bu projede 12 öğrencimiz fayda sağlayacaktır.

 

Mart 18-24 tarihlerinde ilk öğrenci akışı İtalya’ya olacaktır. Bu akışta öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz farklı uygulamaları öğreneceklerdir. Her ülke katılımcıları yurda döndüğünde bu uygulamaları proje ekibine aktarması planlanmaktadır. Yapılan görüşmeler sonunda geogebra, kahoot, animato, mindmaple ve voki gibi programların öğrencilere öğretilmesi konusunda mutabık olunmuştur.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Adana Seyhan Kasım Sacide Ener Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)