Misafirimiz Var - Etwinning Projesi

Misafir ağırlamak kültürümüzün önemli bir parçasıdır.Bu projede hayali bir kahramanı şehrimizde misafir edeceğiz.Bu karakter ortak okulların şehirlerini tek tek gezecek,yöresel yemeklerini yiyecek,geleneksel oyunlarını oynayacak ve kıyafetlerini giyecek.Hatta evin büyüklerinden yörenin masallarını bile dinleyecek.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda coşkularına ortak olacak ve bütün bu macerayı unutmamak için de yaşadıklarını günlüğüne yazacak.Umuyoruz ki, paydaşlarımızla birlikte bu misafiri çok güzel ağırlayacağız ve kültürümüzü tanıtacağız.

HEDEFLER

Bu proje ile ;
- Farklı şehirler ve kültürlerin günlük yaşam şekilleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak
-Öğrencilerin farklı kültürlere hoşgörüyle yaklaşmalarını sağlamak
- Kültürel mirasımızı paylaşmak.
-Öğrencilerin 8-10 kişilik gruplarla iş birliği içinde çalışabilmelerini sağlamak
-Öğretmenler arasındaki iletişimi ve işbirliğini güçlendirmek
- Web 2 araçlarını ve Etwinning'i tanıtmak hedeflenmektedir

ÇALIŞMA SÜRECI

Projemiz 3 ay sürecektir.Etkinlik takvimi şu şekilde planlanmıştır:
Mart: -tanışma webinarı -Ortak okullar proje boyunca kullanılacak MİSAFİR karakterini oluşturduğu logoyu kendi öğrencileriyle tasarlayacak.
-Birinci etkinlik: PROJE KARAKTERİ şehrime gelse nerelere götürürdük?
.Her öğrenci bu masal kahramanını kendi mahallesine götürdüğünü hayal ederek kendi mahallesinde kahramanı gösteren çizimler yapacak.
Nisan:- ....adlı kahraman benim arkadaşım olsa hangi oyunları oynardık ?-...adlı karaman 23 Nisan Ulusak Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda okuluma geliyor
Mayıs: -....adlı kahraman benim şehrime gelse neler yerdi? -Ailemizin büyüğü ...adlı kahramana yöremizin masalını anlatıyor.-...adlı kahramana benim şehrimde nasıl giyinirdi?.
Proje sonunda ortak okullar ile bu kahramanın kendi ağzından yazılmış bir günlük oluşturulacak ve proje boyunca kahramanın konuk olduğu şehirlerde yaşadığı maceralar hikayeleştirilerek günlüğe yazılacaktır.Bu hikaye e kitap olarak proje çıktısı olacaktır.


BEKLENEN SONUÇLAR

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Samsun Canik Gödekli İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)