Miraç Kandilimizi Kutladık

 

Hak Teâlâ buyurur:

 

“Kulunu (Muhammed -aleyhissalâtü vesselâm-’ı) bir gece, Mescid-i Harâm’dan kendisine bâzı âyetlerimizi göstermek için, etrâfını mübârek kıldığımız Mescid-i Aksâ’ya götüren Allâh, her türlü noksan sıfatlardan münezzehtir. Şüphesiz O, her şeyi hakkıyla bilen, hakkıyla görendir.” (el-İsrâ, 1)

 

Miraç, kulluğun hakikatinin İlahi hakikatle buluşmasıdır. Miraç, gönül erlerinin ruhani akislerle yaratıcıyla bir olma halidir. Miraç, gönlü muhabbet deryasıyla bezeli güzel yüreklerin yükselişidir. Hülasa miraç, insanın eşrefi mahlukat oluşunun adeta İlahi bir onaydan geçişidir. 

 

Okulumuz Meslek Dersleri öğretmenlerinden Vildan Akşit, Derya Karakuş, Olgay Güngör ve Seda Çatıkkayanın gayretleriyle hazırlanan Miraç Kandili programımızı gerçekleştirdik. Programımıza 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için saygı  duruşu ile başladık. Bu güzel gece münasebetiyle vefat eden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyoruz. Aile efradlarına sabrı cemil niyaz ediyoruz. Rabbimizden niyazımız böyle bir acıyı kimseye yaşatmamasıdır. Amin. 

 

Programda emeği geçen hocalarımıza ve kıymetli öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz

Kandilimiz mübarek olsun

 

#miraçkandili

 

 


Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Sultanbeyli Sultanbeyli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)