Miraç Kandilimiz Mübarek Olsun.

Dostluk ve sevgi bağlarının, manevi değerlerin güç kazandığı, içinde bolca feyz ve bereketi barındıran Miraç Kandili programımızı okul mescidimizde gerçekleştirdik ve öğrencilerimizle sınıflarımızda Miraç Kandili konulu belgesel izledik.

Bu mübarek günün ülkemizde yaşadığımız yüzyılın felaketinin yıl dönümüne denk gelmesi sebebiyle Miraç Kandili programımızda 6 Şubat depreminde şehit olan vatandaşlarımız, vefat eden vatandaşlarımızın acılı yakınları, vatanımız ve milletimizin birliği için dua ettik. 

Kandil programımızın sonunda Gazze'de şehit düşen müslüman kardeşlerimizin selamete ermesi için iki rekatlık hacet namazı kıldık, tüm mazlum coğrafyalardaki kardeşlerimiz için dua ettik. 

 

سُبْحَانَ الَّـذٖٓي اَسْرٰى بِعَبْدِهٖ لَيْلاً مِنَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ اِلَى الْمَسْجِدِ الْاَقْصَا الَّذٖي بَارَكْنَا حَوْلَهُ لِنُرِيَهُ مِنْ اٰيَاتِنَاؕ اِنَّهُ هُوَ السَّمٖيعُ الْبَصٖيرُ ﴿١﴾

 

İsrâ Suresi/ 1. Ayet

 

﴾1﴿ Bir gece, kendisine bazı âyetlerimizi gösterelim diye kulunu Mescid-i Harâm’dan çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ’ya götüren Allah eksikliklerden münezzehtir. O, gerçekten her şeyi işitmekte ve görmektedir.

 

Bu mübarek gecede Rabbimiz, Miraç’la sevindirdiği Resûl-i Ekrem Efendimiz (sav.) gibi bizlerin de sıkıntılarına merhem olacak "yardım elini" uzatsın, 

İslam aleminde özellikle Filistin'de devam eden zulmün sona ermesine dair umudumuzu yeşertsin. Vatanımızın, milletimizin birlik ve beraberliğini daim eylesin.

Miraç Kandilimiz mübarek olsun. 

Allah nice kandillere erişmeyi bizlere nasip etsin.

Amin…

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Zeytinburnu Kazlıçeşme Abay Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)