Miniklerimiz Uzaya Gitmeden Astronot Oldu

Çocuklar Uzaya Gitmeden Astronot Oldu
 minik öğrencilerimizin anne ve babaları ile hazırladıkları astronot kıyafetleri ile farklı bir heyecan yaşadılar. Gezegenler, göktaşları, yıldızlar ve güneş sisteminin anlatıldığı etkinlikte; çocuklar velileri ile kendi yaptıkları uzay kıyafetlerini giyip hem eğlendiler hem de yaşadıkları yeni deneyimle gökyüzü ve uzay bilimleri hakkında bilgi sahibi oldular.
Öğretmen Fatma Beste UĞRAŞ öncülüğünde Dicle Anaokulu Yıldızlar Sınıfı minik öğrencileri tarafından Uzay'a Yolculuk etkinliği düzenlendi. Anne ve babalarının yardımlarıyla Plastik su şişeleri, karton kutular, plastik borular, alüminyum folyo ile kaplanarak astronot kıyafetine dönüştürüldü. Öğrencilere uzayı ve astronotları tanıtmak amacıyla düzenlenen etkinlik oldukça renkli geçti. Etkinlikte, öğretmenlerinden bilgiler alan öğrenciler, hayal dünyasında düşüncelerini canlandırma fırsatı bulmuş oldu.
Öğretmen Fatma Beste UĞRAŞ; "Çocuklara farklı ortamları tanıtmak, uzayı görerek bilerek yaşamalarına vesile olmak, o heyecanı o duyguyu yaşayabilmelerini sağlayabilmek amacıyla öğrendikleri bilgilerin daha kalıcı olmasını istedik ve Çocuklarımız için küçük bir etkinlik hazırladık.

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Diyarbakır Silvan Dicle Anaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)