Milli Eğitim Bakanlığı Okul Ortaklığı Programı Kapsamında Okulumuz Niğde Yunus Emre Anadolu Lisesi İle Ortak Okul Olmuştur.

Millî Eğitim Bakanlığınca okullar arasındaki farklılıkların azaltılarak fırsat eşitliğinin sağlanması kapsamında okullar arasındaki iş birliği ve destekle eğitim öğretim sürecine katkı sağlamak, üreten ve paylaşan dinamik okullar anlayışını geliştirmek, öğrenciler arasında bilgi, kültür, sevgi, saygı, sosyal sorumluluk, yardımlaşma, dayanışma gibi konuları paylaşmak ve geliştirmek amacıyla "Okul Ortaklığı Programı" başlatılıyor.

Programla, farklı eğitim tecrübelerine ve kaynaklara sahip okulların bu tecrübelerini ortak okuluyla paylaşarak ortak öğrenme ve öğretme süreçleri planlama, ortak eğitimler düzenleme, ortak sosyal faaliyetler ve projeler gerçekleştirme gibi eğitim öğretim faaliyetlerini yürütmeleri hedefleniyor. Ayrıca eğitim öğretimin niteliğini artıracak ortak faaliyetlerle deneyimlerin paylaşılması, olumlu örneklerin hayata kazandırılması ve öğrenme topluluklarının oluşturulması amaçlanıyor. Programla öğrenci ve öğretmenlerde eğitim geleneği, proje tecrübeleri, bilgi, deneyim, kurum kültürü ve değer paylaşımların karşılıklı olarak aktarılması, bu programın en önemli amaçları arasında yer alıyor. 

ORTAK OKULUMUZ OLAN NİĞDE YUNUS EMRE ANADOLU LİSESİNİN İNTERNET ADRESİ:

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sivas Yıldızeli Güneykaya Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)