Milli Eğitim Bakanından Açıklama

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "5 milyon 600 bin öğrenci ikili eğitim alırken, şimdi 4 milyon 300 bin öğrenci ikili eğitim alıyor. Birlikte Türkiye´de ikili eğitimi kaldıracağız." dedi.

Başiskele´deki bir otelde düzenlenen Türkiye Öğrenci Meclisi Başkanları Kurultayı´nda katılan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, 2013 yılında Orta Vadeli Plan´ın Mecliste kabul edilerek Resmi Gazetede yayımlandığını kaydetti.

Okul öncesi eğitim oranının 5 yaş için yüzde 39 civarındayken, geçen yıl yüzde 58´in üzerine çıktığını ifade eden Yılmaz, brütün yüzde 74´ün üzerinde olduğunu söyledi.

Yılmaz, bu yıl da okul öncesi eğitimde 5 yaş öncelikli olmak üzere bu belirlenen hedeflerin önüne geçtiklerini dile getirerek, 2015´de yayınlanan Milli Eğitim Strateji Belgesi´nde 2019 sonunda 5 yaş için konulan yüzde 90 hedefine de ulaşılacağını bildirdi.

İkili eğitim ve birleştirilmiş sınıf uygulamasının azaltılmasının istendiğini anlatan Yılmaz, "5 milyon 600 bin öğrenci ikili eğitim alırken, şimdi 4 milyon 300 bin öğrenci ikili eğitim alıyor. Oranı ilköğretimde ancak yüzde 57´den yüzde 43´e düştü. Ama Allah nasip ederse 2019 sonuna kadar Kocaeli de dahil yapar mıyız Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım ve Valim? Eğer Kocaeli´yi çözersek İstanbul da inşallah ondan sonra gelir. Birlikte Türkiye´de ikili eğitimi kaldıracağız." şeklinde konuştu.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Mardin Artuklu Cumhuriyet Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)