Milletin Efendileri Projemiz : "inceğiz"

Kemer baraj gölünün büyük bir kısmı köyümüz sınırları içindedir.Balıkçılıkla geçimini sağlayan aileler vardır. Köyümüzde süt toplama merkezi de vardır. Köyümüzün son yıllarda, tütünden sonra en büyük gelir kaynağı, zeytindir. 10-15 yıldan bu yana zeytinciliğe verilen emeğin karşılığı alınmaktadır. 

Özellikle GEMLİK zeytini, Marmara bölgesinde yetişenden daha kaliteli olup, çok güzel bir pazarı vardır. Tüketiciye Sofralık olarak sunabilmek için henüz tesisleşme mevcut değildir. Tesislerimiz yok ancak, Akhisar, Aydın ve diğer yerlerden gelen işletme sahibi alıcılar köyde iyi bir pazar oluşturmaktadırlar. Fakat, çok kaliteli olan bu GEMLİK türü zeytinlerimiz, hakettiği yerde olmadığına inanıyorum. Bu zeytinlerden elde ettiğimiz zeytinyağları da kalitelidir.

Tamamen doğal oluşuma sahip kanyon, mahalli halk tarafından "Arap Apıştı" olarak biliniyor. İlçe merkezine 45 Km. uzaklıkta olan İnceğiz Kanyonuna; Denizli, Aydın ve Muğla illerinden doğa severler akın ediyor. Ziyaretçiler kanyonun güzelliğini izlemenin yanı sıra İnceğiz´in zeytin ve incirinin lezzetini de tatma şansı yakalıyor.Ovaya, baraja, kanyona hâkim bir yer...Tepeden aşağı baktığımızda en az 1200 metrelik uçurum... İnanılmaz bir manzara.Dağlar göğe yükseliyor… Ama tabanı sularla kaplı…Barajın içinde balık çiftlikleri yer alıyor, alabalık yetiştiriliyor… Barajın ortasındaki derinlik 51 metre,diğer kesimlerde ise 48 metre olduğu söyleniyor.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Denizli Kale Ethem Özsoy Çok Programlı Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)