MillÎ Mücadelemizin İlk Adımının 100. Yılı 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun

MİLLÎ MÜCADELE İLK ADIMININ  100. YILI 19 MAYIS ATATÜRK´Ü ANMA  GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Millî Kurtuluş Mücadelesinin Başlangıcı olan ve Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK´ ün 19 Mayıs 1919´ta Samsun´a Bandırma Vapuru ile gelişinin 100. Yıldönümünü kutluyoruz. Millî Mücadelenin ilk günü sayılan bugün 20 Haziran 1938 tarihli kanunla "Gençlik ve Spor Bayramı" olarak Türk Gençliğine armağan edilmiştir.

MİLLÎ MÜCADELEMİZİN İLK ADIMININ 100. YILI, 19 MAYIS ATATÜRK´Ü ANMA  GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

 

Millî Kurtuluş Mücadelesinin Başlangıcı olan ve Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK´ ün 19 Mayıs 1919´ta Samsun´a Bandırma Vapuru ile gelişinin 100. Yıldönümünü kutluyoruz. Millî Mücadelenin ilk günü sayılan bugün 20 Haziran 1938 tarihli kanunla "Gençlik ve Spor Bayramı" olarak Türk Gençliğine armağan edilmiştir.

19 MAYIS 1919 TARİHİNİN ANLAMI VE ÖNEMİ 

19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti´nin tarihindeki dönüm noktalarından biridir. Atatürk´ün Samsun´a ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs aynı zamanda "Gençlik ve Spor Bayramı" olarak kutlanmaktadır. Atatürk Millî Mücadele sıralarında Türk milletini ileri götürecek olanların ve köhnemiş fikirlere karşı gelecek olanların genç fikirler olduğunu görmüştü. Bu nedenle de "gençlik" kavramı Atatürk için ayrı bir önem taşımaktadır. Atatürk gençlerden sık sık bahsederken, yaş sınırı dışında fikri olarak gençliği yani, fikirde yeniliği ifade etmiştir. O´nun şu sözü çok anlamlıdır:"Genç fikirli demek, doğruyu gören ve anlayan gerçek fikirli demektir." (1)

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Bursa İnegöl Hacı Sevim Yıldız - 1 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)