Mezunlarımızla Kariyer Günleri

Şehit Kadir Kara Anadolu İmam Hatip Lisesi Ailesi olarak geleneksel hale getirdiğimiz sınıflarımızla kahvaltılı sohbet ve motivasyon etkinliklerimiz 9.sınıflarımızla 16 Eylül 2023 tarihinde başladı.

12 ve 11. sınıflarımızla devam etti. 22 Eylül 2023 tarihinde ise 10. sınıflarımızla son buldu. Öğrencilerimizle bir önceki yılın değerlendirmesi, yaz tatilinin verdiği rehavetin kalkması, öğrencilerimizin birbirlerine olan özlemi gidermesi, okula olumlu bağın oluşması amacı ile geçen yıl sınıf düzeylerinde başlattığımız kahvaltı etkinliğimizin ikincisini gerçekleştirdik.  

Kahvaltıdan sonrasında Rehber Öğretmenimiz İrem ÜNAL,  öğrencilerimize ders çalışma yöntem ve teknikleri hakkında bilgilendirme, öğrencilere doğru hedefler koymak ve  hedefe odaklanmak konusunda kısa video gösterimi yaptı. Devamında ise okulumuzun 2020 yılı mezunu İstanbul Beykent Üniversitesi Hukuk Fakültesi 3. Sınıf öğrencisi Turgay ÇAĞLAR ve 2022 yılı mezunlarımızdan Ondokuzmayıs Üniversitesi Psikoloji Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Rümeysa VAROĞLU, motivasyon oluşturma ve motivasyonu devam ettirme, hedef belirleme, hedefe odaklanma ve planlı çalışma konularında tecrübe ve bilgilerini paylaştılar. Program Müdür Başyardımcısı Lokman KAĞIZMANLI, Müdür Yardımcıları Mustafa ZENGİN, Sefa OVALI, Ali GÜNDEŞ, İngilizce Öğretmeni Mehtap İSKENDER, Arapça Öğretmeni Hanife DEĞİRMEN, Tarih Öğretmeni Zeynep Sinem GÜL’ün öğrencilere neler yapmaları gerektiği üzerine kısa sohbetleri ve soru-cevaplarla devam etti.

 Okul Müdürümüz Nurcan BOLAT, "Geçtiğimiz yıl başlayan sınıf kahvaltılarımızın öğrencilerimizin okul ile olumlu bağ kurma, okula ait hissetme ve ilk günlerde birbirleri ile kaynaşmasına katkı sağladığını gördük. Bu sene de öğretmenler kurulumuzda geleneksel hale getirme kararı aldık. Öğrencilerimizle bir yıl boyunca düzenlemek veya düzenlenmesini istedikleri proje, etkinlik, yıl donu şenliği, toplum hizmeti alanları, sosyal kültürel faaliyetler, açılmasını istedikleri kulüpler, ders dışı faaliyetler ile ilgili karşılıklı görüş alışverişi yaptık. Öğrencilerden aldığımız talepler doğrultusunda sene başında sosyal etkinlikler yürütme komisyonunda bu önerilerini değerlendiriyoruz. Böylece düzenlenen sosyal-kültürel-sportif faaliyetlere öğrenci katılımını üst düzeyde sağlıyoruz. Bu nedenle Şehit Kadir Kara Anadolu İmam Hatip Lisesi Ailesi olarak sene başı öğrencilerimizle sıcak bir sohbet havası yakaladığımız bu kahvaltı etkinliğini önemsiyoruz ve gelecek eğitim öğretim yıllarında gerçekleştirmeyi planlıyoruz.  Mezun olan ve üniversite okuyan öğrenciler ile okulumuzdaki öğrencilerimizi bir araya getirerek tecrübe aktarımında bulunmalarını sağlıyoruz. Öğrencilerimize bu sene zaman ayıran Turgay ÇAĞLAR, Rümeysa VAROĞLU’na teşekkür ederim, etkinlikte görev alan idareci ve öğretmen arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunarım.” dedi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Samsun Alaçam Şehit Kadir Kara Anadolu İmam Hatip Lisesi

Kaynak:https://alacamihl.meb.k12.tr/icerikler/mezunlarimizla-kariyer-gunleri_14243578.html
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)