Mezun Öğrencilerimize Yönelik Destekleme ve Yetiştirme Kurslarımız Başlayacaktır

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından kısa adı DYK olan Destekleme ve Yetiştirme Kursları 2022-2023 dönemi İş Akışı Takvimi ile kılavuzu yayınlandı. Kılavuzda aşağıdaki ifadeler yer aldı.

KURS TAKVİMİ:

15-19 Ağustos 2022: Kurs merkezi başvurularının alınması ve il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince onaylanması.
20-26 Ağustos 2022: Öğretmen başvurularının alınması. Ücretli öğretmen başvurularının il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince onaylanması.
27 Ağustos - 2 Eylül 2022: Öğrenci başvurularının alınması.
3-4 Eylül 2022: Kurs sınıflarının oluşturulması.
5 Eylül 2022: Kursların başlaması.
9 Haziran 2023: Kursların tamamlanması.

- Açılacak kurslara devam eden öğrenci ve kursiyerden kurs ücreti alınmazHer bir kurs programına devam edecek öğrenci/kursiyer sayısının 10'dan az, bir kursun sınıf mevcudunun ise 24'ten fazla olmaması esastır. Öğrenci/kursiyer sayısının 24'ten fazla olması durumunda ikinci grup oluşturulur. Her bir grubun azami sayısı dolmadan yeni grup oluşturulamaz. Ayrıca bir kurs programı için oluşturulan sınıfların/grupların öğrenci/kursiyer sayılarının 10'un altına düşmediği, bununla birlikte aynı kurstaki iki sınıfın/grubun toplamının da 24'ü aşmadığı durumlarda sınıfların/grupların birleştirilmesi yoluna gidilir.

- Kurslara kayıt yaptıran öğrencilerin/kursiyerlerin devamları zorunludur. Kurslarda okutulması gereken toplam ders saatinin özürsüz olarak 1/5'ine devam etmeyen öğrencilerin devamsızlık sınırını aştığı dersten kurs kaydı silinir.

Kılavuz için TIKLAYINIZ

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sakarya Geyve Geyve Halk Eğitimi Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)