Mevlid Kandili

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav) in dünyaya teşrifi dolayısıyla Rebiulevvel ayının 12. günü idrak edilen Mevlid Kandili okulumuz çok amaçlı salonunda kutlandı. Öğrencilerimizin Kuran-ı kerim tilavetiyle başlayan kutlama köyümüz aşağı cami imam hatibi Mehmet Cebe tarafından öğrencilerimize Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav) in doğuşu ve hayatı hakkında sohbetiyle devam etti. Tüm emeği geçenlere teşekkür ederiz.

 

            Milletimiz ve bütün İslam âlemi her yıl yeni bir heyecanla Allah´ın bütün insanlığa rahmet elçisi olarak gönderdiği ve peygamberler zincirinin son halkası olan Hz. Muhammed´in (s.a.s.) getirmiş olduğu ilahî mesajı anlamak, ortaya koymuş olduğu eşsiz örnek ahlakını özümsemek, ona duyulan engin ve içten sevgiyi gönüllerden sözlere ve toplumsal bilince aktarmak düşüncesiyle asırlardır onun dünyaya gelişini Mevlit Kandili olarak kutlamaktadır.

             Mevlit, doğum zamanı ve doğum günü, "mevlid-i nebi" ise Hz. Muhammed’in doğumu veya doğum günü demektir. Peygamber Efendimiz, 571 yılında (Rebiulevvel ayının 12. gecesi) Mekke’de dünyaya gelmiştir.

             Mevlit geleneği, peygamberimize bağlılığın tazelenmesi, onun genç kuşaklara gerektiği biçimde tanıtılması ve ona layık bir ümmet olma muhasebesinin yapılması açısından Müslümanlar tarafından iyi değerlendirilmesi gereken güzel bir vesile kabul edilir.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Nevşehir Merkez Alacaşar Şehit İdris Aksöz İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)