Mevlid Kandili

Milyonlarca müslüman Peygamber Efendimizin doğuşunu bu güzel gecede kutlayacak. Eller semaya kalkacak, İslam alemi tüm Dünya´da dua edecek.

İstanbul´da yaşanan kalleş terör saldırısının üzerinden saatler geçti. Şehitlerimiz, yaralılarımız var. Böyle bir günde şehitler ve yaralılar için Tüm Türkiye ellerini Mevlid Kandili gecesi ellerini semaya kaldıracak, teröre lanet okuyacak, şifa istenecek yaralılarımız için. Dualar okunacak Türkiye tek yürek terörü, terör yanlılarına lanetler yağdıracak.

Bu kutlu gecede Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa’nın (sas) bir kez daha mevlidi şerifi idrak edilecek. Ülkemiz, vatanımız, milletimiz, gönül coğrafyamız ve topyekûn yeryüzü ahalisi için Mevlid Kandilinin önce ülkemize, sonra tüm dünyada zulüm gören müslümanlara ve insanlığa huzur, barış, bereket ve selamete vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz edilecek.

Bugün hep beraber görüyoruz ki, tüm insanlık Hz. Peygamberin (sas) çağlar üstü örneklik ve rehberliğine her zamankinden daha fazla muhtaç.

Mevlid kandili bu sene 10 Aralık 2016 Pazar gününe denk geldi. Pazar gününü Pazartesine bağlayan gecede idrak edeceğimiz bugün 10 Aralık Pazar günü, başta Türkiye olmak üzere, Dünya üzerindeki tüm müslümanlarca dualarla kutlanacak.

Sevgili Peygamberimiz (sas)´in dünyaya teşrif ettikleri [20 Nisan 571 Pazartesi] Rabiülevvel ayının 12. gecesidir ki buna Mevlid-i Nebi [Kutlu Doğum] denir.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Büyükçekmece Şehit Şirin Diril Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Kaynak:https://sehitsirindirilkizaihl.meb.k12.tr/icerikler/mevlid-kandili_2914464.html
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)