Mevlid - İ Nebi Haftası Etkinliklerimiz

 

 

27 Kasım – 1 Aralık haftası  Mevlid Kandili

♦ Münasebetiyle okulumuzda birçok faaliyet yapıldı: Öncelikle okulumuzda kandilin anlam ve önemini anlatan Melehat Haksever ve Serpil Turgut hocanın hazırladığı panolarla okul panoları süslendi.

♦Okulumuzda sınıflar arasında salavat okuma zinciri başlatıldı. Öğrencilerimizin okuduğu binleri aşan salavatlar ve hatimler Mevlid-i Nebi programında bağışlandı.

♦Okulumuzda ‘’ EY SEVGİLİ EN SEVGİLİ’’ PEYGAMBERİMİZE mektup yarışması düzenlendi. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri  Mevlid-i Nebi programında verildi.

♦Melehat Haksever ve Zehra Çakır hocanın sınıflarında Mevlid Kandili münasebetiyle çocuklarımızın yardımlaşma, paylaşma ve hediyeleşme yönlerini geliştirmek amaçlı 7/A ve 6/A sınıflarında hediyeleşme yaptılar. Yine 7/A ve 7/D sınıfı öğrencleri tüm öğrencilerle hediye edilmek üzere herkese 1 karta 1 hadis yazarak yazılı kartlar hediye ettiler.

♦30.11.2017’de Demetevler İmam Hatip Lisesi konferans salonunda tüm okul öğrencileri ve velilere Mevlid-i Nebi Programı yapıldı.

♦Melehat Haksever, Meliha Mercan, Zehra Çakır hocaların ortaklaşa hazırladığı programda çok sayıda öğrenci görev aldı.

♦Programda Kur’an-ı Kerim, Orotaryo, Şiirler, Koro, Fülüt Sunumu, Solo İlahiler ve Tiyatro büyük ilgi gördü.

 ♦Kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere 15 Temmuz şehitlerimizden Sümer Deniz’in eşi Emine Deniz hediyelerini takdim etti. Meliha Mercan hocamızın çalıştırdığı Peygamber  Efendimizin hayatını anlatan tiyatro büyük beğeni topladı.

♦ Son olarak tüm öğrencilerimizin beraber söyledikleri ilahiyle program sona erdi.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ankara Yenimahalle Alâeddin Özdenören İmam Hatip Ortaokulu

Kaynak:https://alaeddinozdenoreniho.meb.k12.tr/icerikler/mevlid-i-nebi-haftasi-etkinliklerimiz_4011963.html
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)