Mevlid - İ Nebî Haftası

Okul Aile Birliği Başkanlığımızın önderliğinde tüm öğrenci ve öğretmenlerimiz için Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) hürmetine, salavat kokulu güllerimiz dağıtıldı. Başta Okul Aile Birliği Başkanımıza, Hazırlıklarda emek veren okul personelimiz Ethem Akkuş’a Karbasan Okul Müdürlüğü olarak teşekkür ederiz. Mevlid-i Nebî Haftamız mübarek olsun.

Mevlid-i Nebi, İslam peygamberi Muhammed'in doğumunun sene-i devriyesidir. Her yıl Rebiülevvel ayının 12. gecesi kutlanan Mevlid Kandili'nin ertesi günü başlayan hafta, Mevlid-i Nebi Haftası olarak adlandırılır. Bu hafta boyunca camilerde ve diğer dini kurumlarda Mevlid-i Nebi programları düzenlenir, Kur'an-ı Kerim okunur, dualar edilir ve Mevlid-i Nebi'ye dair şiirler ve ilahiler okunur.

 Mevlid-i Nebi Haftası, Müslümanlar için bir kutlama haftası olmasının yanı sıra, Peygamber Efendimiz'in hayatını ve öğretilerini daha iyi anlamak için bir fırsattır. Bu haftada Müslümanlar, Peygamber Efendimiz'in hayatını okuyarak, onun sünnetlerini uygulayarak ve ona olan sevgi ve saygılarını ifade ederek ona olan bağlılıklarını gösterirler.
 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Uşak Karahallı Karbasan Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)