Mevlana Haftası Kutlamaları

“Hamdım, piştim, yandım” H. Mevlana Okulumuzda 2-9 Aralık Mevlana Haftası nedeniyle kutlama programı düzenlendi. Mevlana´yı anlatan yazı, şiir, gösterimlerle birlikte Küçük Semazenlerimizin Sema gösterisi tüm öğrencilerimizin büyük bir ilgisiyle izlendi.

Okulumuzda 2-9 Aralık Mevlana Haftası nedeniyle kutlama programı düzenlendi. Mevlana´yı anlatan yazı, şiir, gösterimlerle birlikte Küçük Semazenlerimizin Sema gösterisi tüm öğrencilerimizin büyük bir ilgisiyle izlendi. Okulumuz öğrencilerinin Sema gösterisi özellikle büyük beğeni kazandı. Emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mevlana, 13. yüzyılda insanlığa yaptığı çağrıyla, sevgi, barış, hoşgörü ve kardeşliğin hakim olduğu bir hayat felsefesini insanlara aktarmada önemli bir rol oynamış, "Ne olursan ol yine gel" söylemi ile de bunu en iyi şekilde aktarmıştır.

İnsanlığa dürüstlüğü bir ilke olarak benimsetmeye çalışan Mevlana "Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol" söylemiyle bunun önemini aksettirmiştir. 

Her dilden, her dinden, her renkten insanı kucaklayan Anadolu’nun en önemli manevi mimarlarından olan, sevginin, barışın, kardeşliğin ve hoşgörünün temsili haline gelen Mevlâna Celâleddin Rûmî’nin haftası bugün itibariyle başladı.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sivas Merkez Huzur İmam Hatip Ortaokulu

Kaynak:https://huzurimamhatip.meb.k12.tr/icerikler/mevlana-haftasi-kutlamalari_2252175.html
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)